El dilluns 15 de maig obren les inscripcions pel Training Course, un intercanvi internacional que consisteix en una setmana d’activitats formatives i d’oci amb altres joves d’Itàlia, Portugal i França.

El Training Course o Youth Exchange és una activitat internacional que organitza Esplac cada estiu en el marc del programa Erasmus+. En aquest intercanvi hi participen altres associacions juvenils d’educació popular. Enguany comptem amb quatre entitats: Arciragazzi (Itàlia), Rota Jovem i Associação para a Promoção Cultural da Criança (Portugal), i Les Francas des Pyrénées-Orientales (França). 

A més a més, també hi haurà un equip de 3 facilitadores de l’Escola Lliure el Sol, que col·labora juntament amb Esplac per a dur a terme aquesta trobada.

Així doncs, 30 joves d’aquests països compartiran una setmana d’activitats, sessions de debat, excursions i jocs… L’intercanvi tindrà lloc del 2 al 10 d’agost a Can Clarens, Vallgorguina, on les participants compartiran la casa de colònies amb monis d’Esplac que estaran fent un curs Marta Mata. 

La temàtica de l’intercanvi girarà entorn l’apoderament juvenil i la creació de projectes transformadors amb incidència social. Es convidarà les participants a reflexionar envers la tasca que duen a terme com a educadores a les seves entitats i s’incorporarà la perspectiva de l’educació per la justícia global.

Quins són els objectius d’aquesta activitat?

Debatre i intercanviar experiències per a construir noves formes d’implicació i participació en les associacions d’educació no formal.

Involucrar persones joves per promoure una societat més inclusiva i justa.

Viure en primera persona un entorn intercultural, on aprendre a partir de les diferents experiències i bagatges personals.

Qui busquem?

4 monis o pre-monis d’entre 16 i 26 anys.

1 moni de més de 18 anys que sigui referent del grup.

Requisits per participar:

Ser membre actiu d’Esplac.

Capacitat per comunicar-se en anglès (serà l’idioma de treball).

Complir amb l’edat demanada.

Preu:

Quota de 40€ (inclou allotjament, àpats, transport i tot el que es necessita per participar del training).

Inscripcions

A partir de dilluns 15 de maig, a través de l’Era (a l’apartat Personal > Activitats).

Per a més informació, podeu enviar un correu a internacional@esplac.cat.

Training Course 2023