Introducció de la pedagogia anticapitalista i de la metodologia pròpia del Centre Kurt Löwenstein.

El Centre Kurt Löwenstein és el que acull la Winter School o la Queer Easter, unes de les formacions internacionals més emblemàtiques i conegudes a Esplac. Aquestes formacions les prepara i duu a terme un equip format per joves voluntàries d’arreu del món. Aquest equip internacional, que és l’encarregat dels continguts pedagògics i de l’organigrama dels cursos, es va renovant cada any. La formació Training for Trainers està encarada a aquelles monis que vulguin conèixer el sistema i visió educativa del Centre. Amb aquesta formació, qui ho vulgui, pot entrar a formar part d’aquest equip.

La idea que tenim de l’educació i els sistemes que coneixem estan profundament lligats al capitalisme. Aquesta formació se centrarà en explorar aproximacions no-capitalistes i aspectes d’aprendre uns dels altres. La pedagogia no-capitalista comprèn una varietat de mètodes i conceptes i vies alternatives per aprendre i utilitzar les eines de l’educació no formal. També hi haurà molts espais informals així com un dia d’excursió a Berlín.

Al seminari es treballaran coneixements sobre preparació i desenvolupament de creació de formacions i activitats educatives. També es donarà l’oportunitat a qui ho vulgui de preparar alguna sessió del propi training i practicar la facilitació de grups.

Quan? De l’1 al 8 d’octubre de 2023

Qui pot participar?

Monis entre 18 i 30 anys 

Actives a l’esplai o Esplac

És necessari tenir un nivell d’anglès suficient per poder seguir les sessions i expressar-se correctament

Quota? 70€ (inclou allotjament, àpats i desplaçaments)

Pots inscriure’t a través de l’Era o escrivint un correu a internacional@esplac.cat. Hi ha temps fins el 6 de setembre!