El diumenge 13 de novembre tindrà lloc la sisena edició de les Jornades de Lleure i Feminismes al Casal de Joves del Guinardó Girapells (Barcelona) de 9.30h a 19h

Les Jornades de Lleure i Feminismes, que coorganitzem Casals de Joves de CatalunyaEscola Lliure El Sol i Esplais Catalans (ESPLAC), són un espai de trobada entre l’associacionisme educatiu i el moviment feminista i LGTBQ. Neixen fruit de la necessitat d’afrontar la qüestió sexista en els nostres espais de participació, ja que també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes.

Com veureu, aquest curs canvia de nom! En un inici, les jornades es deien de “lleure i sexisme”, però aquest any s’ha apostat per canviar-ho per “lleure i feminismes” perquè volem desestigmatitzar el concepte feminisme i volem acostar la perspectiva de gènere al món de l’associacionisme educatiu.

Les VI Jornades de Lleure i Feminismes giraran al voltant dels transfeminismes i tenen tres objectius fonamentals.

  1. Reflexionar. Crear un espai de reflexió dins el món del lleure educatiu per aprofundir i qüestionar les identitats de gènere normatives.
  2. Formar-nos. Volem que les persones que formen part de l’associacionisme educatiu (monitores, educadores, casaleres, activistes,…) reflexionin i remoguin consciències per poder transformar la societat en la que vivim.
  3. Intercanviar experiències. Generar xarxa entre entitats, incorporar la perspectiva transfeminista en els diferents espais d’educació en el lleure (esplais, casals de joves, agrupaments,…) de forma transversal.

PROGRAMA

09:30h_ Inscripcions

10:00h_ Benvinguda a les VI Jornades de Lleure i Feminismes i dinàmica de presentació

10:40h_ Ponència a càrrec de la Miriam Solá

11:30h_ Tallers i experiències de matí

14:30h_ Pica-pica de tertúlia i dinar sota el braç (porta’t el dinar de casa)

16:00h_ Tallers i experiències de tarda

18:00h_ Espectacle-cabaret “La cultura del odio” i cloenda

Al següent enllaç hi trobareu el programa definitiu amb la descripció de cadascun dels tallers i experiències. Comptem amb la col·laboració d’entitats referents en el treball feminista i LGTBQ com Cúrcuma, Fil a l’agulla, Joves Trans de Barcelona, Gogara i Luciérnagas-Art en Acció, Trans Runner, Associació Candela, Transfamília i Nus Teatre.

Ens veiem a les jornades! Podeu utilitzar les etiquetes #JLLiF16 #Transfeminismes per seguir el que vagi passant per twitter.