El 2 de juny presentem l’estudi ‘Transformar educant: una història dels esplais catalans’ i la campanya de micromecenatge per fer el documental dels esplais

Volem conèixer d’on venim per poder comprendre millor qui som i cap a on volem anar. Amb aquest objectiu, hem estat treballant en una investigació històrica durant el darrer any amb la col·laboració dels esplais i de persones que han passat en diverses èpoques per l’associació. El resultat el presentarem en format de llibre històric el proper 2 de juny a les 19 hores al local dels Lluïsos de Gràcia (plaça del Nord, Barcelona), entitat a la qual pertany l’esplai GMM, fundat al 1939 i el més antic dels 105 esplais d’Esplac.

L’estudi, coordinat per Esplac i realitzat per l’historiador vinculat a l’associacionisme educatiu Albert Claret, porta per títol “Transformar educant: una història dels esplais catalans” i pretén posar llum sobre la trajectòria de tot un segle dels esplais a Catalunya.

Verkami pel documental

Paral·lelament a aquest projecte, estem també realitzant un documental que, bevent de la font històrica que proporciona l’estudi, pugui reflectir les realitats actuals dels esplais a través de la visió d’algunes monitores, infants i famílies. L’equip de Camille Zonca estan dissenyant el guió en col·laboració amb Esplac i ja han començat a gravar, per exemple a la Monifesta’t, la trobada de monitors i monitores que vam realitzar a Berga el passat 16 i 17 d’abril.

Per tal de cobrir una part de les despeses d’aquest projecte, aprofitarem l’acte de presentació de l’estudi per llançar una campanya de Verkami per a què esplais i persones interessades posin el seu granet de sorra per finançar una part del documental! La setmana vinent us donarem més informació per a què pugueu col·laborar.

També la setmana vinent estrenarem una pàgina dins del web dedicada al projecte per a què seguiu tota la informació i les novetats que anirem explicant.

De moment, us animen a venir el dia 2 de juny a les 19h i a confirmar assistència a l’acte de presentació enviant un mail a esplac@esplac.cat amb l’assumpte “Presentació Estudi”!

20160513Banner_2juny_HistoriaEsplais