Setze joves de vuit països i organitzacions diferents participen en el seminari sobre participació infantil a Barcelona que organitzem Esplais Catalans en col·laboració amb l’Escola Lliure el Sol entre el 28 de desembre i el 4 de gener.

Al llarg del dimecres 28 desembre van anar arribant a l’alberg Mare de Déu de Montserrat de Vallcarca 16 joves de 8 països i organitzacions diferents del món, tots ells i elles preparades per començar una setmana plena de treball i entusiasme entorn de la participació infantil.

El programa formatiu estarà carregat de debats, intercanvis d’experiències i espais per l’anàlisi i l’elaboració d’eines que ens permetin obrir més les nostres organitzacions a la participació dels infants i joves, passant de la teoria a la pràctica i d’allò que fem a casa al que es fa arreu, ja que estarem immersos en un entorn intercultural immillorable.

Aquest projecte, que està finançat pel programa Erasmus + de la Comissió Europa, en la seva linea d’ajuts per la mobilitat juvenil, compta amb un partenariat amb entitats ben diverses: Woodcraft Folk (Regne Unit), Georgian Falcons (Georgia), Independent Youth Union (Palestina), Kinderfreunde (Àustria), Association Loisirs Enfance Jeunesses (Algèria), DO Fenix (Eslovàquia), Nuoret Kotkat (Finlàndia) i Esplais Catalans. Per l’organització del training comptem aquest any amb la col·laboració de l’Escola Lliure el Sol.

L’equip de formadors està composat per l’Estel Buch (Catalunya), en Jack Walker (Regne Unit), Ruba Hilal (Palestina) i la Natalia Kallio (Finlàndia). Comptem també amb el suport tècnic de l’Alícia Aranda, membre de la comissió internacional i moni de l’Eixam, que estarà fent de voluntària durant tot el training.

Durant els propers dies, us anirem explicant el què hi fem. Estigueu atentes!