El sector Osona­-Ripollès ha realitzat aquest cap de setmana la Trobada de monitors i monitores a Mas Pujolar (Viladrau). Han estat un total d’uns 30 participants, dels esplais Güitxi ­Güitxi, Les 100 Teies i Somnis. Aquest ha estat l’any en què hi ha hagut més èxit de participació.

Al matí, el dia va començar amb una dinàmica de presentació i, a continuació, es van plantejar dues formacions; una sobre la participació a l’esplai, i l’altra sobre educació ambiental i hort urbà. A la tarda les monitores van aprofitar el dia per anar a fer una petita excursió. Tot seguit, es va fer un cinefòrum que va durar fins a l’hora de sopar, moment en què es van poder debatre sobre diferents temàtiques. Finalment, a la nit, els i les monis van fer algunes dinàmiques i jocs.

Diumenge al matí va ser el moment de fer l’Assemblea General Ordinària del Sector, on es va aprovar la memòria del curs passat, així com el pla de treball d’aquest any. A més, i per primera vegada al Sector Osona­-Ripollès, es va escollir (i per tant, crear) l’Equip General del Sector (EGS)!

Els i les monis del sector d’Osona-Ripollès comencen el curs amb molts ànims, i volen consolidar la Diada Universal dels Drets dels Infants com a activitat divulgativa i reivindicativa, per donar a conèixer la tasca que fan els esplais. El sector es marca la voluntat de créixer en nombre d’esplais i de ser visibles al territori, amb més incidència als mitjans de comunicació locals. A l’AGO del sector també s’ha remarcat la importància de participar més activament, com ja es fa des de la passada trobada Monifesta’t, als espais i a les activitats d’Esplac.

Aquest curs els i les monis del sector seguiran cantant tots a una: “A Osona-Ripollès, som els de pagès”!

Endavant amb el nou curs! Res no ens atura!