El 25 i 26 d’octubre, el sector Bages-Berguedà ha realitzat la Trobada de monitors i monitores a La Censada (Santa Margarida de Montbui). En total hi han participat, entre l’assistència a les formacions i a la resta de la trobada, unes 55 participants dels esplais d’Avià, del Grup de Campaments l’Esparver, del GEPS, del Merlot, Roques Albes i Vic Remei.

El dissabte al matí es van realitzar les formacions: la primera sobre el treball del gènere segons l’etapa evolutiva de l’infant. Fins ara, les formacions relacionades amb la temàtica havien anat molt encarades al debat i al treball amb els grups de joves. El que s’ha volgut amb aquesta formació és poder parlar sobre com integrar també una perspectiva de gènere a l’esplai ja amb els més menuts.

Paral·lelament es va dur a terme una segona formació, anomenada Saps discutir?, que tenia l’objectiu de treballar el debat i les tècniques comunicatives, per tal de poder parlar de les coses amb una perspectiva constructiva.

Després de dinar, es va celebrar l’Assemblea del Sector. En aquesta vam aprovar la memòria del curs passat 2013-14, es va acomiadar als membres de l’Equip General del Sector que deixaven de fer-ho per, a continuació, fer la votació per configurar-ne un de nou, integrat per dues persones de l’esplai d’Avià; la Sara Subirana, que enguany serà el segon any que forma part de l’EGS, i en Marc Traserra. A l’assemblea també es va presentar i aprovarel Pla de Treball per aquest curs 2014-15, es va treballar el calendari i es va parlar de les properes activitats.

A partir de la tarda, acabada l’assemblea, la comissió d’organització de la Trobada de monitors i monitores va organitzar activitats de cohesió que es van allargar fins després de sopar. El diumenge al matí, ja esmorzats, es va fer una dinàmica de valoració de l’activitat i la clausura d’aquesta.

Ara toca mirar cap a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, on els esplais es retrobaran a Casserres, per commemorar aquesta data amb una activitat divulgativa i reivindicativa d’aquests drets i de la tasca que fem els esplais. Serà una festassa plena de jocs, contes, cançons i sorpreses!

Com veieu, la trobada ha carregat a tots i totes de molta energia pel curs!