El passat dissabte 13 de Febrer, quatre dels esplais que formen part del sector Barcelonès-Nord (Diplodocus, Xirusplai, Puigcastellar i Buenoyqué…!) van participar a la Trobada General de Sector d’aquest any, a les instal∙lacions del Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó. L’Ajuntament de Badalona ens va cedir aquest espai pel desenvolupament de la jornada i va ser el lloc adient per realitzar les activitats plantejades. En total érem, aproximadament, unes 25 monitores i un centenar d’infants! Va ser tot un èxit!

L’eix vertebrador de la jornada van ser les cultures del món, centrades en els cinc continents: Amèrica, Àfrica, Àsia, Europa i Oceania. Van aparèixer personatges representant els diferents territoris i ens van fer gaudir i disfrutar amb activitats lúdiques de diversos tipus (entre elles: jocs de la Xina, Escòcia o Austràlia).

Després de dinar, a la tarda, vam fer tres tallers, dos dels quals amb el recolzament de dues colles que van venir a ajudar a dinamitzar-los: un d’ells eren els Castellers de Badalona i els altres van ser els músics de la colla de Bufons del Toc de Badalona. Ens van ensenyar les característiques pròpies d’aquestes activitats culturals. Els Castellers ens van explicar moltes coses interessants, entre d’altres, vam aprendre què és una pinya, què significa folre i manilles, com es posa la faixa i, fins i tot, vam fer castells! Els músics van tocar uns temes per animar l’ambient, ens van explicar quins són els instruments que utilitzen, quina és la seva organització i vestuari, quins sons fan els instruments i, també, ens van deixar tocar amb ells! El tercer taller estava orientat al circ i les arts escèniques. Vam pintar-nos, vam fer equilibris i vam aprendre a fer i utilitzar malabars!

Per berenar, les monis es van currar una super xocolatada! Estava boníssima i va ser un bon punt d’inflexió de la jornada, ja que després d’això es faria la cloenda de la Trobada General. Va ser realitzada per la Colla Vella de Diables de Santa Coloma, els quals ens van delectar amb un espectacle de foc natural i d’espurna amenitzat per la seva batukada de músics. Va ser un final espectacular i, fins i tot, al final, vam ballar junts amb els diables!

Per concloure, cal esmentar que tant infants com monis vam acabar satisfets amb la jornada lúdica de cohesió del sector. Pensem que és important promoure aquest tipus d’activitats i donem les gràcies a totes les persones que ho han fet possible. Tots units fem força i el sector Barcelonès Nord està més unit que mai! 🙂