Autora: Patrícia Sanchez, monitora de l’esplai La Tribu

El passat dissabte 15 de Març, vam fer la trobada per grups d’edat del Maresme. Cada grup havia de reunir-se amb altres esplais de la seva edat en un punt en concret del Maresme: Canet, Premià de Dalt, Alella i Mataró. Perquè sapigueu una mica com va anar aquesta trobada tan esplaiera us faré cinc cèntims del què va fer el grup de Xics.

El grup de Xics ens vam reunir a Mataró. Tot i que només érem dos esplais (Pampayuga i La Tribu), ja que hi trobem pocs grups d’aquesta edat al esplais del Maresme, ens ho vam passar d’allò més bé gaudint d’un centre d’interès personalitzat per ells/es.

Ens vam reunir al parc central vell de Mataró. Allà vam esmorzar i després vam fer jocs de coneixença com per exemple: fer grups per escoles, per gustos, per colors… Després de fer varis jocs vam començar el centre d’interès.

Els infants havien de trobar una estrella (Pampayuga) que havia perdut indi petit (Tatanka) que els demanava ajuda. Els nens i nenes van anar passant diferents proves i jocs divertits (gat i gos, “cocodrilo blanco”, estira-li la cua…) fins a reunir diferents parts d’un puzzle que unien els dos esplais en un dibuix preciós.

Després de superar les proves van obtenir una medalla cadascú per ajudar a l’indi i li vam fer una carta entre tots amb dibuixos molt macos per explicar-li que havíem trobat l’estrella. Els monis i les mones vam agafar la carta i ens la vam emportar per enviar-li al indi Tatanka.

Va ser un dia molt tranquil, amb un sol esplèndid i unes ganes de jugar i divertir-nos que no ens les acabàvem. En resum: UN GRAN DIA!