Del 2 al 6 d’agost, el grup de l’esplai Xirusplai que participa en el projecte Kids Got Rights ha pogut gaudir d’una experiència única a Itàlia. Ha tingut lloc la primera trobada presencial del projecte amb infants de les organitzacions participants.

L’Ariadna, en Jofre, l’Oriol i en Guillem són els Mitjans Grans de l’esplai Xirusplai que els hi ha tocat participar en la primera trobada internacional del projecte, un projecte en el qual s’ha estat treballant durant tot el curs, el Kids Gots Rights. A Cantagallo (Itàlia) s’han trobat presencialment amb les organitzacions ArciragazziKinderfreunde. La resta d’entitats participants no han pogut anar a causa de la Covid-19 però, per crear vincles, a més de les activitats que feien a diari, es trobaven també telemàticament amb Slovenian Falcon, DUI i NKK.

Els infants tornen a casa amb les butxaques plenes de noves experiències, cultura i satisfacció. Així ens ho comenten els mateixos infants d’Esplac:

L’Ari ens explica que per ella conèixer gent nova ha estat tot un repte a causa de les diferències lingüístiques entre ells; aconseguir-ho és el record més valuós que s’enduu a casa.

A en Guillem li sorpren la gran quantitat de coses en comú que han trobat amb infants d’altres indrets amb els que mai abans havia coincidit: fins i tot ha trobat el seu clon italià!

L’Oriol torna a casa amb una nova dinàmica preferida que les austríaques ens han ensenyat: el Padà!

Per últim, en Jofre ha fet realitat una fantasia que ni en els seus millors somnis podria haver aconseguit: menjar pasta diferent i boníssima tots els dies!

 

Encara queda molt del projecte i hi ha programades més activitats, podeu seguir d’aprop l’experiència i els aprenentatges explicats en primera persona pels infants al blog Creuant Mirades. Per començar, teniu l’entrevista que van fer al grup de recerca de la UB que participa en el projecte.