Per primer cop després de la pandèmia, les monitores i els monitors del sector viuen una trobada de cap de setmana amb formacions i activitats de cohesió.

El cap de setmana del 21 i 22 de juny de 2019, les monitores i monitors del Sector Maresme donaven la benvinguda a l’estiu fent la tradicional trobada de monis a un terreny d’acampada de Vallgorguina. A l’hora dels comiats, mentre plegaven tendes i acabaven de recollir material dispersat pel camp, ja parlaven de quan seria la pròxima trobada, amb ganes de repetir l’experiència ben aviat.

Malauradament, ja sabem que tot allò previst per l’any següent se’n va anar en orris amb l’esclat de la pandèmia. Si bé és cert que ja al 2021 es va recuperar la Santa Pinya, la trobada formativa del sector, no ha estat fins al fins al 2023 que el sector ha tornat a realitzar una trobada de monis de cap de setmana. I quina falta que feia!

Així doncs, el cap de setmana del 4 i 5 de març més de 30 monis s’han trobat al terreny de Can Puigoriol Xic (Corró d’Amunt). Han realitzat dues formacions a càrrec de l’Escola Lliure el Sol, Alternatives al càstig i Atenció a les necessitats educatives específiques, i han fet activitats de coneixença i cohesió. A la trobada hi han participat monis dels esplais 4Pedres (Dosrius), Bitxus (Canet de Mar) Garbí, L’Olla de Grills i la Tribu (Mataró).

La trobada s’ha valorat molt positivament, tant per les formacions rebudes com per l’oportunitat de conèixer altres monis dels esplais tot compartint moments d’esbarjo i àpats conjunts. Amb l’energia i ànims d’aquesta cap de setmana, el sector maresme encara amb motivació les properes trobades del curs: el Curs Marta Mata Acollida i la Tropicalitza’t!