Al Banc de Recursos d’Esplac trobarem nous recursos que volen donar-nos una mica de suport a l’hora d’organitzar, realitzar i valorar les Trobades de Joves que fem als Sectors! Aquests documents, més enllà de ser organitzatius, ens plantegem com podem incloure als i les joves en l’organització i funcionament de les TJ, més enllà de la seva participació in situ -així que puguin passar de consumidors a participants reals!

Hem millorat la Guia per organitzar Trobades de Joves al Sector. Aquesta, juntament amb el Protocol  per organitzar una TJ, esdevenen uns manuals orientatius per a la planificació, realització i avaluació de les TJ. Com a novetats, estan incloses reflexions i idees sobre com els i les joves dels esplais es poden implicar-se en l’organització d’aquesta activitat, assumint, així, les primeres tasques de responsabilitat en grans activitats i en la motivació per la coneixença del sector.

Aquesta guia està acompanyada d’un Dossier per a tots els i les monitores per als esplais participants en la Trobada de Joves. Aquest pretén ser una eina per a que totes les persones responsables a la TJ tinguin present quines activitats, quins referents i quines qüestions s’han de tenir en compte per al bon funcionament de la Trobada!

A més, també podeu demanar a la vostra Coordinadora de Projectes del Sector un Assessorament de Treball amb Adolescents. Aquesta eina està encarada a donar suport als esplais que vulguin aprofundir amb el treball amb adolescents. Podem treballar des de dues perspectives:

  • aquells esplais que no tenen grups d’adolescents i/o joves a l’esplai i volen crear un grup
  • aquells esplais que volen fomentar i/o millorar el treball amb adolescents a l’esplai!

Us recordem també que, dins el Catàleg de formacions de l’Escola Lliure el Sol, podem demanar formacions de sector o càpsules formatives a l’esplai relacionades amb el treball d’Adolescents:

  • Participació – Treball amb adolescents
  • Organització i gestió d’equips – Relleu

I des de fa uns dies us podeu apuntar al Monogràfic «Participació i Adolescència» que organitza l’Escola Lliure el Sol. Aquesta formació girarà al voltant de la metodologia i competències del treball de suport amb els i les adolescents i donar-nos eines per a l’educació de la participació!

Si voleu més informació sobre els grups d’adolescents/joves de l’esplai podm llegir algunes noticies relacionades o fer-li un cop d’ull al monogràfic d’adolescents del SomEsplai!