Autora: Meritxell Marin

El dissabte 27 d’abril, el sector Maresme vam celebrar la Trobada General de Sector, l’esperada Tropicalitza’t! I es podria dir que el temps va ser d’allò més “tropical”, i no ens va deixar de ploure en tot el dia! Però cap problema; estava tot previst. Infants, joves i monitors amb caperines i impermeables, bones bambes i botes i cap a Canet!

En arribar, ens vam instal·lar al gimnàs de l’institut (el dormitori del Monifesta’t ;)) i un cop vam alliberar-nos de la roba xopa, va començar la festa. Tot el gimnàs ple a vessar d’energia. El joc dels paquets ens feia voltar per arreu i ens ajudava a barrejar-nos i conéixe’ns més, per acabar agrupant-nos per grups d’edat.

Un cop ubicats en els espais coberts, cada grup va conèixer la història d’un arbre que estava molt malalt, patia de “individualitis”, una malaltia causada per les conductes egoistes i injustes que veia arreu del món.

Cada grup es va posar a treballar per aconseguir els ingredients necessaris per elaborar un antídot que el fes posar bo. Cada grup havia de preparar-ne un, per després, abocar-ho tot als peus de l’arbre i demostrar-li que també hi havia persones amb ganes de conviure i fer un món millor.

Entre viseres amb plomes i flors de colors, ens vam posar a dinar en una gran rotllana per agafar forces per la gimcana que ens esperava a la tarda.

Degut a la pluja, que no semblava tenir intenció d’aturar-se, les monitores de tots els esplais ens vam reunir per decidir què fèiem. Entre totes, vam acordar escurçar la gimcana, i fer 3 jocs gegants entre tots. Ja us podeu imaginar el goig que fèiem tots junts fent el “fratello” o el joc del àtoms. Semblava que estiguéssim realment a la selva tropical: cridant, corrent, rient, pel terra… Una locura, vaja.

Després de berenar, tocava recollir, dir adéu i tornar cap a casa. Els infants ben contents d’haver alliberat tantíssima energia, i les monitores, satisfetes per la feina ben feta i la participació de tothom.

El Maresme, lliure i tropical!