Avui, 23 d’abril, volem fer-vos unes recomanacions per poder tenir una diada de Sant Jordi plena de cultura, tot i la situació excepcional i els carrers buits. Fem volar la imaginació!

Avui és el dia de la cultura i aquest cop ho haurem de celebrar d’una manera diferent, des de casa. La situació actual per la crisi de la COVID-19 ha deixat aquesta diada amb els carrers buits, però el suport a la cultura no s’atura! Per això, us deixem per aquí unes recomenacions de lectures i, si sou més audiovisuals, també alguns formats diferents.

Recordeu també que hem d’ajudar a la cultura i en aquesta situació excepcional encara més. Hi ha diferents opcions per donar suport a les petites llibreries, per exemple, n’hi ha que fan vals per poder regalar un llibre ara i anar-lo buscar quan acabi el confinament. És una bona alternativa a les compres a grans empreses multinacionals i reforçem el comerç local. A més a més, us animem a fer suport i comprar els llibres a les llibreries cooperatives i de proximitat que participen de l’economia social i solidària.

LLIBRES

Nom Sobre què va? Per qui és?
M’estimes i em times (Júlia Bertran) Llibre d’il·lustracions i textos sobre gènere i relacions sexoafectives. Joves, monis i famílies
Un mag de Terramar (Ursula K Le Guin) És com el “predecessor” de Harry Potter. Un jove que no s’adapta a l’escola descobreix que té poders màgics. Joves
Persépolis (Marjane Strapi) Còmic sobre la vida de la Marjane, la seva infància a Teheran i la seva joventut a Europa. Per tothom!
Per què? (Nikolai Popov) Llibre infantil d’il·lustracions sobre l’absurditat de la guerra. Infantil
El primer joc d’en Jan i la Marina (Montse Catalan i Marc Rodríguez) Llibre infantil sobre com una nena viu l’embaràs de la seva mare i la primera relació amb el seu germà petit. Per treballar la gelosia. Infantil

 

AUDIOVISUAL

Nom Sobre què va? Per qui és?
SÈRIE: Pose Sèrie sobre el moviment trans dels anys 80 als EUA Joves, monis i famílies
PODCAST: Invisibles  Petits reportatges sobre migracions, gènere i desigualtats. Joves, monis i famílies
PEL·LÍCULA: La princesa Mononoke Pel·lícula d’animació sobre la defensa de la natura i la mecanització. Per tothom!
DOCUMENTAL: Documental Vides Diverses Documental sobre la capacitat d’autonomia de les persones amb diversitat funcional. Per tothom!
DOCUMENTAL: #GENERACIONQUEER Documental sobre la diversitat sexual i de gènere. Joves
TEATRE: Sala Flyhard TV Cada setmana la Companyia de la Sala Flyhard permet veure una de les seves obres de teatre. Per tothom!
Isla de perros Pel·lícula d’animació sobre un infant que empren una aventura per rescatar el seu gos. Per tothom!

 

Per últim, us deixem aquí també alguns articles per fer una reflexió sobre l’amor romàntic en una data on s’exalta tant: