El Bages-Berguedà hem començat aquest curs amb molta energia i us ho volem explicar en detall.

El dia 16 de novembre, vam celebrar la commemoració del dia internacional dels Drets dels Infants a Avinyó.

Hi vam assistir un total de 8 esplais, dels quals 6 som del Sector: esplai Roques Albes, de Sallent, esplai Vic-Remei i esplai Tres Pins, tots dos de Manresa, l’esplai GEPS, de Santpedor, l’esplai d’Avià i el Grup de Campaments Esparver d’Avinyó, que era qui acollia l’activitat. A més a més vam comptar també amb la participació de dos esplais més, l’esplai Merlot de Salelles i l’esplai Maqui de Castellnou del Bages, que ja els heu conegut a l’Assemblea!

Estem molt contentes de poder-vos explicar que com que anàvem preparats,vam gaudir de la diada tot i les inclemències meteorològiques, així que vàrem poder adaptar les nostres activitats a espais tancats del poble d’Avinyó celebrant, un any més, que els esplais també promocionem i reivindiquem aquests drets.

drets-infants-esplais-bages-bergueda-2013

Però això no és tot! Perquè aquest curs ens vam proposar de fer la trobada al llarg del primer trimestre com a punt d’inici i espai de coneixença entre tots nosaltres. Per tant el 23 i 24 de novembre, també hem celebrat la Trobada de monitors i monitores al Refugi de Cal Cadí, a Saldes. Vam ser un total de 52 monitors i monitores dels esplais Grup de Campaments Esparver, Roques Albes, GEPS, Vic-Remei, Avià, així com monitors de l’esplai Merlot, que ja us n’hem parlat abans. Al matí vam fer tres formacions: una sobre finançament ètic, una altra sobre drets dels infants i una per a treballar les eines pedagògiques i el projecte educatiu. A la tarda,vam fer algunes activitats dinàmiques, i a mitja tarda vam fer un cafè rodant per a tractar temes per incorporar contingut al procés de revisió del projecte educatiu d’Esplac. Després de sopar, la comissió va preparar un joc del sector, que tenia l’objectiu de cohesionar-nos i conèixer-nos encara més. El diumenge al matí vam esmorzar, recollir, i finalment vam realitzar una dinàmica de valoració del cap de setmana.

Com veieu, hem tingut unes setmanes intenses. Estem molt contentes d’haver començat aquest primer tram del curs amb tanta energia! I encara queden moltes coses a fer! Us en seguirem informant…

trobada-monitors-esplais-bages-bergueda-2013