El passat 19 de novembre, els esplais del sector Osona-Ripollès es van trobar a Tona en motiu la Diada Universal dels Drets dels Infants i van fer un vídeo de resum.

Aquesta jornada és una de les activitats assenyalades al calendari del sector, ja que serveix com a punt de trobada d’infants i monitors dels esplais del territori i, alhora, reivindiquem els drets dels infants que treballem dissabte a dissabte als esplais.

Com a novetat respecte als anys anteriors, aquest any l’activitat es va fer a Tona (fins ara sempre havia estat a Vic) fent així que l’activitat tingui ressò en una població diferent del sector. A la trobada hi van participar l’Esplai Les 100 Teies i el Güitxi-Güitxi, amb un total de més de 80 infants i uns 25 monitors i monitores. A Tona vam esmorzar junts al Parc de les Feixetes, i després vam gaudir d’una estona de temps lliure, ens vam dividir en tres grups d’edat: petits (de p5 a 2n), mitjans (de 3r a 6è) i grans (ESO). Cada grup d’edat tenia una activitat preparada, adequada a la seva edat i interessos, seguint el tema de la diada dels drets dels infants i mitjançant la qual aconseguia 10 peces d’un gran puzzle.

El grup de petits van rebre una visita d’uns malvats que els havien robat els drets i durant el matí van estar fent activitats a diversos llocs del poble que reivindicaven aquests drets que volien tornar a aconseguir. El grup de mitjans van fer un joc en què cada grup tenia un cap i havien d’aconseguir diversos reptes abans que els altres grups. El grup de grans va fer un joc de rol en què els diversos col·lectius socials de la Vila del Sector Osona-Ripollès havien d’aconseguir cooperar i assolir els seus objectius per a poder curar una “fòbia” que tenien els líders suprems de la vila.

Una vegada cada grup va haver acabat les seves activitats, vam dinar tots junts i després de dinar, vam reivindicar els drets dels infants muntant entre tots el puzzle gegant amb les peces que cada grup havia aconseguit i que servia de cloenda de la diada.

Volem agraïr al Consell Comarcal d’Osona la seva col·laboració tant en l’organització com en la realització d’aquest esdeveniment.

En aquesta notícia podeu veure el vídeo que resumeix l’acte reivindicatiu de la diada.