Després que a les conclusions de l’Escola de Dirigents es mencionés més d’una vegada  la necessitat d’aprofundir als esplais sobre temes de gènere, tenim diverses notícies que compartir amb vosaltres que us resultaran interessants.

Ja estan obertes les inscripcions per les Terceres Jornades de Lleure i Sexisme, que aquest curs es duran a terme el 19 de gener de 2012. El seu programa girarà al voltant del tema de l‘autoestima com element rellevant en el treball coeducatiu que fem a les entitats d’associacionisme educatiu. Els i les monis d’Esplac podeu fer la inscripció directament per l’ASSAC on-line i, tot i que no es preveu tancar-les fins a dues setmanes abans, no trigueu en inscriure-us perquè les places són limitades!

I recordeu que el mes passat us parlàvem de l’IFM (la xarxa internacional de la que Esplac forma part)? En concret, us presentàvem els seus recursos pedagògics, un d’ells per treballar el gènere: Rainbow Resources. Si voleu saber-ne més, tres monitores d’Esplac van participar en una formació internacional per a conèixer millor l’eina i en breu programaran una petita sessió per donar-lo a conèixer a tothom a qui li interessi! Estigueu pendents al web o feu un mail a suportprojectes@esplac.cat.

A més, l’IFM enceta un nou projecte: ECOS FEMINISTES INTERNACIONALS. Aquest projecte vol fer ressò de les veus de les dones joves en les diferents comunitats on viuen, a través d’un bloc on es recolliran articles escrits per les joves de les organitzacions de l’IFM sobre qualsevol tema vinculat a les dones que contribueixi al seu creixement personal i comunitari (violència contra les dones, participació política de les dones i l’educació de les nenes, el feminisme i la igualtat de gènere i la sexualitat…). Si estàs interessada en el projecte, envia els teus articles a feministechoes@gmail.com i informa’ns també a nosaltres posant-te en contacte amb l’Elena (suportprojectes@esplac.cat).