El cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, les joves d’alguns esplais del sector Vallès Occidental van fer el CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) al casal okupat La Xesca, a St Cugat del Vallès.

Van arribar dissabte al matí i van començar amb una formació sobre les drogues i l’esplai, on van parlar del risc de les drogues i de com fer-ne una bona gestió a l’esplai. Després de la formació van dinar plegades i es va tenir una estona lliure per conèixer-se entre totes. Ah, i per recarregar les piles per les formacions de la tarda! I per engegar la tarda, les monis van fer una formació ben moguda sobre els jocs, com i perquè escollim cada joc segons el grup d’infants, entre d’altres. Seguidament, les monis del Farfalla van fer una formació de primers auxilis que va donar primers coneixements de com actuar davant de certes situacions relacionades amb la salut.

Després de les formacions de la tarda, era l’hora de sopar totes en rotllana als sofàs del local i van estar molta estona xerrant i compartint experiències dels diferents esplais. Va caure algun joc tranquil, però en general totes estaven força cansades. L’endemà al matí, les EGS del sector van fer l’última formació del cap de setmana. Amb ‘què és l’esplai’ com a nom de la formació, van xerrar de com l’esplai els afectava a la seva vida i a la societat i com les joves vivien aquesta experiència.

Finalment, amb les monis, es van fer un parell de dinàmiques per valorar el cap de setmana, que es valorava molt positivament i com un bon espai per conèixer altres esplais. La valoració final del CIM del VallOcc és molt positiva i per això esperem poder-lo fer durant els següents anys!!