VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS

“Vet aquí els nostres drets. Contes per explicar els drets dels infants”, és un recull de contes fruit del concurs de contes il·lustrats que vam realitzar l’any 2009, per celebrar el 20è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants .

Aquest recull es composa d’ onze contes , cadascun dedicat a un dels deu principis de la  Declaració dels Drets dels Infants de 1959, més un onzé dedicat al dret a la participació , al qual Esplais Catalans volíem fer especial incidència.

Gràcies a aquest concurs vam aconseguir un dels nostres principals objectius: que es pensi, es parli, es creï i, en definitiva, es defensin els Drets dels Infants. El resultat doncs, podem dir que és més que un conte! I és que, a més d’una bona lectura, esperem que sigui un bon recurs pedagògic per als esplais i per a tothom qui vulgui explicar d’una manera diferent quins són els drets dels més menuts.

Recursos pedagògics per a treballar els drets dels infants a través dels contes

Fruit del concurs “Vet aquí els nostres drets”, Esplais Catalans hem creat diversos recursos per treballar els drets dels infants a través dels contes que, avui i sempre, poden ser molt últils a l’hora d’educar sobre, en i pels drets dels infants.

Els contes són una bona eina educativa ja que, sobretot si van acompanyats d’il·lustracions, són propers als infants i, a més a més, utilitzen un vocabulari senzill i unes imatges suggerents que desperten la seva imaginació i curiositat. Els contes expliquen coneixements als infants – com podrien ser els seus propis drets -, promouen actituds – a partir de desenvolupar l’empatia – i desenvolupen habilitats – com ara l’escolta i la creativitat -.

En aquesta pàgina hi podreu trobar doncs, recursos pels monitors i monitores, educadors i educadores i famílies, amb algunes idees per treballar els contes i apunts sobre com aprofundir en el contingut pedagògic dels contes.

També hi trobareu material de sensibilització com ara l’ exposició “Vet aquí els nostres drets. Els drets dels infants segons els seus protagonistes” , la qual està elaborada amb els contes i il·lustracions rebuts durant el concurs. Si us interessa per a la vostra associació o centre educatiu, està disponible en préstec gratuït. Per a més informació sobre les condicions de préstec no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS. RECURSOS 1

1. ALGUNES IDEES PER TREBALLAR ELS NOSTRES CONTESIdees per a educadors i educadores per treballar els drets dels infants a través dels contes.

VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS. RECURSOS 2

2. ACTIVITATS PER CREAR CONTES EN RELACIÓ ALS DRETS DELS INFANTS

 

VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS. RECURSOS 3

3. ACTIVITATS PER TREBALLAR ELS CONTES DEL RECULL “VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS”

Activitats d’acció i reflexió sobre els contes del recull “Vet aquí els nostres drets”.

VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS. RECURSOS 4

4. EXPOSICIÓ “ELS DRETS DELS INFANTS SEGONS ELS SEUS PROTAGONISTES”

Exposició molt visual on predominen les il·lustracions, que s’acompanyen amb fragments de contes;. Tots els contiguts estan extrets dels contes escrits per infants participants al concurs “Vet aquí els nostres drets”. Cada dret s’acompanya d’un comentari sobre com veiem i duem a la pràctica els esplais cadascun d’aquests drets.

Es tracta de 4 plafons lleugers, fàcils de transportar i muntar. Disponible en préstec.

TOTS ELS CONTES

5. TOTS ELS CONTES DEL CONCURS “VET AQUÍ ELS NOSTRES DRETS”

Recull dels contes presentats al concurs per explicar els drets dels infants.