Com alguns sabreu, hi ha esplais que tenen, o han tingut, monitors o monitores que provenen d’altres entitats i països. Es tracta de voluntàries i voluntaris que participen de projectes EVS (European Voluntary Service) que venen a participar com a monis en algun dels esplais d’Esplac.

Així com alguns monitores i monitors d’Esplac marxen cada any a alguna altre entitat que treballa amb joves o infants d’una altra part del món, també els esplais poden ser entitat d’acollida. Això implica aprendre a incorporar un nou membre a l’equip de monis sense haver fet cap procés de relleu previ. Acollir un voluntari o voluntària EVS és també una oportunitat de treballar l’interculturalitat dins i fora de l’esplai ja que, a part de participar del dia a dia a l’esplai, ens dóna un punt de vista diferent i ens obre els ulls a noves maneres d’organitzar-nos, a noves metodologies i activitats.

Si voleu gaudir d’aquesta experiència, ara podria ser la vostra oportunitat perquè, com a socis de l’IFM-SEI, participem del projecte Aliances per la participació: Projectes de servei de voluntariat, que tot just acaba de ser aprovat per a rebre finançament del programa Erasmus Plus.

Per a ser esplai d’acollida, es demana, entre d’altres coses:

  • Oferir un programa de treball regular i una bona experiència d’aprenentatge al o la voluntari/a.
  • Recolzar el seu treball i procés d’integració en l’entitat i comunitat d’acollida.
  • Tenir un bon grup de joves, doncs el tema del projecte és la participació juvenil amb adolescents i/o joves d’entre 13 i 18 anys.
  • Designar un monitor o monitora de referència que es comprometi a fer-ne el seguiment i a col·laborar en tasques de logística de la seva acollida, entre d’altres.

El projecte d’acollida comença l’ 1 febrer del 2015 i acaba el 31 de desembre del 2015.

Si ho voleu considerar, és important que feu un cop d’ull a la documentació que us adjuntem a continuació, que ho ho parleu amb el vostre esplai i, si finalment hi esteu interessats, no dubteu en manifestar el vostre interès, enviant un correu a: internacional@esplac.cat abans del 26 de setembre de 2014.

Documentació: