El tema de la Winter School d’enguany “Never Again War – Building Peace, Justice & a better world” vol centrar-se en com construir un món en què tothom se senti segur.

El Centre Kurt Lowënstein celebra una nova edició del seu seminari formatiu d’hivern. Fins a 120 joves d’arreu d’Europa i el món estan cridats a participar-hi. Aquest any, el programa educatiu gira al voltant de l’educació per la pau i la construcció d’un món millor.

Durant la trobada es treballarà sobre la comunicació no-violenta, la transformació dels conflictes i l’enfocament interseccional dels drets humans. La pau és molt més que l’absència de guerra, és viure en un món on tothom es pugui sentir segur. En aquesta línia, l’objectiu de la Winter School 2023-24 és desentrellar quins elements són crucials per a crear un contrapoder en un món profundament sotmès a guerres, el canvi climàtic, epidèmies i l’auge de l’extrema dreta.

El programa d’activitats està preparat per l’equip internacional del Centre Kurt Löwenstein. Es treballarà en dinàmiques, debats i espais autogestionats. També hi haurà temps lliure durant el dia i les nits, espais dinamitzats per les participants. Alhora, a banda dels tallers i debats, també es farà una excursió a Berlín i se celebrarà una festa de Cap d’Any organitzada per les mateixes participants al centre.

Els valors i metodologia del centre són els següents:

Educació no-formal i socialista: es faciliten discussions i intercanvi, fomentant la participació i l’autoorganització de les participants durant el seminari. Es vol crear un espai segur per unir-se per un futur que superi el capitalisme i el patriarcat.

Recorreguts formatius: aquest any s’oferirà a les participants una sèrie de sessions per triar, totes relacionades amb la pau i la justícia. Alguens sessions seran dinàmiques i lúdiques, altres més orientades a la teoria. Hi haurà temps lliure i oportunitats de fer xarxa amb les companyes i els companys.

Valors: el centre vol lluitar contra el capitalisme, per aconseguir una societat feminista, socialista i amb solidaritat internacional. Durant el seminari es convidarà a reflexionar sobre la masculinitat, el principi “We are not our countries” i es vol anar més enllà de l’educació acadèmica d’escoles o universitats.

Informació i dates clau

Dates: 27 desembre al 3 de gener.

Lloc:  Centre Kurt Löwenstein (Werftpfuhl – Alemanya).

Cost: 70€ (inclou allotjament, àpats i viatge) *es reemborsen fins a 275€ en concepte de transport (vols, bus, tren…).

Tema: Never Again War – Building Peace, Justice & a better world.

Idioma de treball: Anglès (cal tenir un bon nivell per tal de poder participar activament de les sessions i poder relacionar-se amb les altres participants).

Requisits:

Ser moni d’un esplai d’Esplac.

Tenir entre 18 i 30 anys.

Motivació per participar i donar a conèixer l’experiència internacional.

Com m’inscric?

A través de l’Era! https://era.esplac.cat/#/gestio-personal/activitats

Tens temps fins al 25 d’Octubre!

Contacte:  internacional@esplac.cat  / 933026103