El proper dissabte 1 de desembre al matí els esplais laics i progressistes tenim una cita important, la XXXI Assemblea General Ordinària d’Esplais Catalans a l’esplai Gadgetosplai de Sant Adrià de BesòsL’Assemblea és l’espai més important de presa de decisions dels esplais: de valorar què hem fet fins ara i de decidir cap on ha d’anar Esplac al llarg del curs. També és el moment de donar la benvinguda a nous esplais i a nous membres de l’Equip de Direcció i de compartir inquietuds i necessitats que puguin sorgir. Enguany, celebrarem la constitució d’un nou sector, el Camp de Tarragona, i treballarem els criteris de distribució econòmica dels esplais.

Cal tenir present que els processos de debat i de treball a Esplac són llargs. La majoria de documents que aprovarem, si s’escau, són fruit del treball intens des del passat mes de juny de monitores i monitors dels esplais, de les reunions de sector, de les comissions de treball, dels Equips generals de Sector, de l’Equip de Direcció i de la Secretaria tècnica. Podem afirmar que a l’assemblea culminarà una feina compartida per seguir fent real, dia rere dia, dissabte rere dissabte, reunió rere reunió, que els esplais són i seguiran sent la raó d’Esplais Catalans. Perquè malgrat sembli una obvietat, Esplais Catalans no té sentit sense els esplais, està pensat per i des dels esplais. Esplac perd força si no ens impliquem totes al grau que sigui. És per això que un cop passada l’assemblea caldrà que seguim treballant de la mà per construir l’Esplac que volem.

Ja hem anat dient que ara, més que mai, és el moment d’evidenciar el nostre compromís i la nostra responsabilitat, la nostra motivació i la nostra il·lusió. De compartir l’energia de l’esplai. De donar a conèixer que els esplais tenim un projecte comú i que junts som més forts per aconseguir-lo. Compartint, intercanviant, creixent conjuntament. Només així seguirem generant l’#energiadelesplai que ens fa ser més, millors i més convençudes perquè res ens aturi.

Així que el proper 1 de desembre… ens veiem a l’assemblea!