Durant els mesos de febrer i març tindran lloc tres trobades al sector que aplegaran més de 500 infants i monitores

A l’AGO d’aquest curs els esplais del Sector Maresme es van marcar tres dates importants al calendari: la Trobada de Monis, el Curs Marta Mata Acollida i la Tropicalitza’t. Un cop passada la pandèmia el sector encara un inici d’any en què els esplais es trobaran fins a tres cops per a formar-se, fer cohesió i assolir uns objectius comuns.

Així doncs, amb les energies carregades i l’empenta de les monis noves i un nou equip d’EGS, les tres comissions encarregades de preparar les trobades estan treballant de valent per tal que aquestes siguin tot un èxit!

La Trobada de Monis serà la primera a arribar, se celebrarà el 4 i 5 de febrer al terreny d’acampada Can Puigoriol Xic (Corró d’Amunt). Comptarà amb dues formacions impartides per l’Escola Lliure el Sol: Alternatives al càstig i Atenció a les necessitats educatives específiques. També duran a terme activitats de coneixença i es compartiran inquietuds i interessos comuns dels equips de monis.

El Curs Marta Mata Acollida, també conegut com a “Curs d’Iniciació al Monitoratge”, està encarat a les joves i premonitores dels esplais. Les mateixes monitores i monitors dels esplais participants agafen faran les formacions per introduir als i les joves en el món del monitoratge i el coneixement general de l’associacionisme educatiu. A més a més, també s’ha escollit una formació específica sobre salut mental. Aquesta trobada tindrà lloc a Mas Panella (Tordera) l’11 i 12 de febrer i esperem comptar amb unes 30 participants.

Finalment, però no menys important: la Tropicalitza’t!, la trobada general de tots els grups d’esplai del sector Maresme! Està previst que al voltant de 400 infants, joves i monis participin de l’activitat més gran del sector, que es durà a terme l’11 i 12 de març a Tordera. La comissió està treballant per enllestir els objectius pedagògics, el centre d’interès, les activitats… que es faran aquell cap de setmana. Des del 2017 que no s’ha celebrat aquesta trobada, i és que la Tropicalitza’t es duu a terme cada 3 anys i, malauradament, el 2020 es va veure cancel·lada per la covid.

Els esplais del sector esperen amb ganes aquestes dates marcades en el calendari, mantenint intacte l’esperit de seguir sent el sector més lliure i tropical d’Esplac!