Aquest dissabte. 20 de novembre, sortirem al carrer amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Els esplais d’Esplais Catalans, treballem dia a dia per la sensibilització i promoció dels drets dels infants. Enfoquem l’educació des d’una perspectiva integral que inclou, tant el coneixement dels propis drets en els infants, com entendre les responsabilitats, les habilitats i les actituds necessàries per construir una societat més justa i menys adultocentrista. Lluitem per un present on es tingui en valor la veu dels infants, potenciar-la a la societat i així donar resposta a les seves necessitats. Els infants són acció de canvi i, des de l’esplai, promovem espais reals de participació per a infants i joves que permetin transformar l’entorn pròxim. Perquè des d’Esplac volem que la transformació social sorgeixi de la participació de totes i tots, cosa que inclou als infants.

També, aquest curs tindrà lloc l’Esplaiada 2022, dins del marc del 40è aniversari d’Esplac. Des del Grup de Treball del projecte d’Infància i Esplaiada han creat aquest Manual d’Assemblearisme Infantil per treballar els espais de participació i decisió dels infants, i poder avançar cap a models d’organització menys adultocentristes. Amb aquest recurs apostem per revisar les nostres pràctiques educatives i promoure el qüestionament i la reflexió sobre els canals de participació d’infants i joves als esplais.

Aquest dissabte, 20 de novembre,  es realitzaran diverses activitats i actes arreu del territori per reivindicar que els infants tenen veu, tenen drets i són agents transformadors del canvi.

DIA UNIVERSAL DELS DRETS DELS INFANTS 2022_esplaiscatalans