Ja teniu al vostre abast el manual de bones pràctiques per crear una assemblea d’infants a l’esplai!

Surt a la llum el nou recurs creat des del projecte d’Infància i Esplaiada que pretén donar informació, eines i recursos per tal que us animeu a desenvolupar la metodologia assembleària entre els infants dels vostres esplais. Aquest recurs parteix de la base de què la participació infantil activa és necessària perquè l’esplai esdevingui realment una escola de ciutadania i un espai de creixement personal.

En aquest manual hi trobareu els motius pels quals creiem que cal promoure l’assemblearisme infantil, factors que intervenen en la participació, així com un recull d’aspectes pràctics a tenir en compte per fer les assemblees més fluides i efectives: on i com realitzem aquestes assemblees, quin rol han de tenir les monitores i els infants, o com els podem acompanyar en aquest procés personal i col·lectiu que és la participació assembleària, entre d’altres.

Aquest recurs va acompanyat de dues infografies: L’assemblea d’infants, que podeu penjar als vostres esplais per tal de transmetre el valor de l’assemblearisme infantil; i La nostra assemblea, una infografia que podeu omplir per recollir els acords i premisses de la vostra pròpia assemblea, i que ens podeu enviar a organització@esplac.cat o penjar-la a les vostres xarxes socials (etiqueteu-nos a @esplaiscatalans!)

Des del Projecte Infància i Esplaiada, us animem a fer servir aquest manual com a guia per facilitar assemblees d’infants al vostre esplai! I … quin millor moment per posar-ho en pràctica que per a la preparació del Dia Universal dels Drets dels Infants? Animeu-vos i feu que siguin els mateixos infants qui decideixin com defensar els seus propis drets!!

Podeu trobar el manual al següent botó: