Tal dia com avui, 31 de gener de fa 40 anys, va tenir lloc l’Assemblea Constituent d’Esplais Catalans. Per celebrar-ho, durant tot el curs hi ha preparades activitats com l’Esplaiada, la primera Trobada de Sòcies o la publicació del conte “I tu, què fas dissabte?”.

Avui, fa just 40 anys, s’aprovava en assemblea la fundació d’Esplais Catalans. El 31 de gener de 1982, a Badalona, es feia l’Assemblea Constituent d’Esplac, a la qual hi van assistir 51 persones delegades d’un total de 21 esplais fundadors. Nou eren de Badalona, cinc de Barcelona, dos de L’Hospitalet de Llobregat i cinc més provenien de les poblacions de Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Rubí i Vilanova i la Geltrú (i cinc esplais més com a oients). Actualment, Esplac el conformen un total de 112 esplais de tota Catalunya!

Per celebrar que avui fa 40 anys de l’assemblea constituent, durant aquesta setmana anirem compartint a les xarxes socials d’Esplac (@esplaiscatalans) fotografies, imatges i vídeos de com ha evolucionat Esplac durant aquests anys. Són 40 anys fent Esplac, enforint els esplais i apostant per la transformació social des de l’educació en el lleure laica i voluntària.

A més, durant tot el curs hi haurà activitats per infants, monitores i monitors, sòcies i socis, i tot aquell que hi vulgui participar! A banda de les activitats anuals, com les diverses formacions o l’Escola d’Esplac, s’incorporen al calendari l’Esplaiada 2022, la primera Trobada de Sòcies i la presentació del conte infantil de l’esplai (encara pots aportar a la campanya de micromecenatge de goteo.org!), entre d’altres.

Estigueu atentes a les nostres xarxes socials per poder estar al dia de les activitats o feu servir el hashtag #Esplac40Anys per compartir tots els records que tingueu de l’esplai.

I recordeu, podeu fer-vos sòcies d’Esplac a través de la nostra web.

Cartell 40è