El passat cap de setmana del 29 de febrer i l’1 de març el Sector Vallès Occidental va celebrar la seva Trobada General de Sector amb gairebé 400 participants.

El Sector Vallès Occidental es va reunir aquest passat cap de setmana a Terrassa, amb 9 dels 11 esplais que formen el sector: Bonaire (Terrassa), Farfalla (Terrassa), La Fera (Terrassa), Clupi (Cerdanyola), Eixam (Rubí), Gatzara (Castellbisbal), La Flama (Sant Quirze), Pica-Roca (Sant Cugat) i Sarau (Sant Cugat).

Totes les formacions van girar entorn la temàtica de les emocions: com expressar-les i quina és la relació que tenen aquestes amb altres aspectes com el gènere, la interculturalitat o la política. Les monitores i monitors les van dinamitzar al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer.

Dissabte, la trobada va començar amb activitats separades per grups d’edat: petits, mitjans, grans i joves. Tots ells van realitzar diferents dinàmiques de coneixença. A la tarda, el centre d’interès va guiar les participants cap al món de les emocions. Diumenge, es va fer una activitat conjunta amb tots els infants, adolescents i joves assistents, que va culminar en un gran dinar col·lectiu.

La trobada de l’any passat es va celebrar a Cerdanyola del Vallès i enguany Terrassa ha sigut la ciutat escollida. La tria d’aquesta localitat no ha estat a l’atzar: els esplais tenen la voluntat de visibilitzar la seva tasca voluntària a la ciutat i alçar la veu enfront la davallada de les ajudes rebudes els darrers anys, degut a que la seva activitat és setmanal i no diària. Reivindiquen que la tasca d’aquests esplais és diferent a la de les entitats de lleure diàries, però que té el mateix valor i és igual d’important pels infants i joves de la ciutat.

 

 

 

Diferents mitjans de la comarca s’han fet ressò de la trobada com el Diari de Terrassa, la Ràdio digital de Terrassa o el Canal Terrassa amb aquest vídeo: