La setmana del cigró és un projecte que per primera vegada l’assemblea de monitors i monitores de l’esplai GMM hem decidit dur a terme. Aquesta setmana ha consistit en conviure totes juntes als Lluïsos de Gràcia, ja que és l’entitat de la qual formem part. Els objectius principals del projecte són la cohesió de l’equip, treballar el projecte de l’esplai, preparar els campaments de primavera  i aprofitar per formar-nos.

Aquest projecte va sortir a la tancada de principi de curs ja que som un equip molt nombrós i en tot el curs no contem amb cap espai en el que convisquem tot l’equip junt més enllà de les dues tancades que es realitzen i els dissabtes.

A partir d’aquí va sorgir una comissió encarregada de planificar la setmana del cigró. Ens hem organitzat segons l’horari de cadascuna per poder compaginar la nostra rutina (seguir anar a la feina o a classes) mentre compartiem els àpats, les estones de reunions i dormiem juntes a una sala de l’esplai.

Un cop finalitzada la setmana del cigró hem valorat molt positivament aquesta setmana, ja que ha estat un projecte enriquidor que ha potenciat la relació entre tota l’assemblea. Tot i això, sempre existeixen mancances i, per tant, aspectes a millorar. La nostra intenció és asegurar la continuïtat d’aquest projecte de cara als pròxims anys.

Si us animeu a fer la setmana del Cigró, com ha fet el GMM i dedicar molts espais a la setmana a treballar la cohesió de grup i el projecte de curs, de l’esplai o de campaments, podem fer-li un cop d’ull als recursos Esplaipolis i Encerta-la, que trobarem al Banc de Recursos d’Esplac. El primer són un conjunt de dinàmiques per tractar i reflexionar el contingut del nostre projecte educatiu. El segon, l’Encerta-la! Són preguntes que pretenen fomentar el debat a l’equip de monis sobre què pensem del que fem habitualment de l’esplai i qüestionar-nos noves maneres de fer, respecte el projecte educatiu i el dia a dia de l’entitat!

12801109_951220784933300_1965250533144569919_n