El Sector Vallès Occidental ha pogut recuperar la tradicional Trobada anual d’Infants i Joves el passat cap de setmana 19 i 20 de març.

Vuit esplais del Sector Vallès Occidental han celebrat aquest cap de setmana 19 i 20 de març la Trobada General de Sector i Trobada Jove (TGS-TJ), que ha agrupat més de 250 infants, joves i monitores a Castellbisbal, el poble de l’Esplai Gatzara, on encara no s’havia dut a terme cap trobada de sector.

Després de dos mesos d’organització, a partir del grup gestor, una comissió conformada per monitores i monitors de diferents esplais, amb la coordinació de l’Equip General de Sector i el suport tècnic, la TGS-TJ s’ha pogut realitzar amb èxit, malgrat la pluja intermitent al llarg del cap de setmana. 

La trobada ha girat entorn la temàtica de la Festa Major, donant-li el sentit de la celebració del sector, i s’han realitzat diferents tallers i activitats per grups d’edat, dormint a diverses escoles i a l’institut del poble. 

El grup de joves, la Trobada Jove (TJ), va agrupar fins a 100 joves dels esplais, que van realitzar diversos tallers durant el dissabte per la tarda, dinamitzats per les monitores i monitors, sobre temàtiques com les violències en contextos de festa, comunicació i mass media, primers auxilis i ús i abús de les drogues. 

La trobada va acabar el diumenge amb un acte unitari que va aplegar tots els esplais al Parc de les Destresses amb diferents paradetes, jocs i tallers, i una macarronada popular.

El mateix cap de setmana, del 19 i 20 de març,  també ha tingut lloc la Trobada de Monis del Sector Baix Llobregat. 40 monitores i monitors s’han trobat al Parc Canals i Nubiola, a Sant Esteve Sesrovires, per a formar-se i fer cohesió de sector! Les formacions, sota els títols “Dinàmiques internes i educació emocional de grups de monis” i “Educació emocional amb infants i joves” van ser tot un èxit.