Dirigents d’Esplais Catalans s’han reunit durant el cap de setmana del 15 i 16 d’abril en l’última tancada del Gran Comitè del curs.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat, a Moià, la darrera tancada del Gran Comitè del curs 2023-24. Aquestes tancades, on ens reunim tots els agents implicats en Esplac, s’aborden les línies polítiques i tècniques de l’entitat. En aquesta ocasió s’ha parlat del nou Pla Estratègic, dels projectes pel curs 2024-2025, de l’Esplaiada i de la revisió de la Carta de Gestió Responsable de Recursos.

El matí de dissabte va engegar amb la revisió de la Carta de Gestió Responsable de Recursos. El Gran Comitè partia de la feina prèvia de la Comissió Reduint Petjada i les monitores i monitors d’Esplac, que durant el curs han revisat el document actual i han fet propostes de canvi que es presentaran a la pròxima AGO 2024.

Una altra temàtica que va vertebrar tot el cap de setmana va ser la revisió política del Pla Estratègic 2024-27, a partir de les respostes dels diversos processos participatius. Es va debatre sobre la missió, visió i valors, així com es van definir objectius i projectes concrets, vinculant-los entre ells per poder encarar el rumb de l’entitat els pròxims tres anys. També es va voler elaborar una priorització de projectes en funció de les necessitats i les prioritats polítiques de l’entitat. Podeu fer un seguiment de com s’avança en el Pla Estratègic a la següent web i fins a l’AGO.

També es va definir el discurs polític de l’Esplaiada per tal d’encarar el lema. El pròxim 20 de juny es durà a terme l’última reunió del Grup de Treball de l’Esplaiada que liderarà el Centre d’Interès i l’organització d’aquesta gran activitat que se celebra a Esplac cada tres anys.

Finalment, en aquest espai de tancament també es va poder valorar com han encarat les i els dirigents el seu curs a Esplac, així com es van traçar línies per millorar la participació en l’entitat. També s’ha volgut abordar quines millores es poden implementar a les tancades del Gran Comitè per fer-les més profitoses i eficients.

Qui és qui al Gran Comitè?

  • L’Equip de Coordinació (Equico) són les persones voluntàries que lideren l’associació i que són escollides a l’Assemblea General Ordinària per un mandat de 2 anys.
  • Els Equips Generals dels Sectors (EGS) són les persones que coordinen l’acció dels sectors geogràfics amb unes funcions semblants a l’Equip de Coordinació però en l’àmbit del Sector Geogràfic.
  • Les Representants de les Comissions (RdC) són les persones que representen cada comissió i que aporten una visió especialitzada i transversal en les decisions que es prenen a l’entitat.
  • La Coordinació Tècnica (CT) són la representació de les treballadores que realitzen la tasca quotidiana d’Esplais Catalans