El pròxim diumenge 22 d’octubre Esplais Catalans celebrarà la desena edició de les Jornades Ambientals, una jornada per a reflexionar sobre l’ecoansietat que ens provoca la crisi climàtica que afecta el planeta i analitzar col·lectivament com aquesta afecta el dia a dia dels esplais

Un any més, la comissió Reduint Petjada organitza les Jornades Ambientals, un espai de formació, reflexió i debat pensat monitores i monitors, dirigents i sòcies d’Esplac. Enguany la temàtica girarà entorn de l’ecoansietat. L’ecoansietat és una alteració emocional i psicològica provocada per l’estat i el futur del medi ambient i la natura. Dit així són paraules molt grosses, però  com afecta al nostre dia a dia? Des dels esplais, com podem treballar-ho? Estem generant espais col·lectius per parlar-ne?

Sota el títol “Combatent l’ecoansietat“, a les Jornades Ambientals abordarem aquesta problemàtica a través de tallers, ponències i debats de la mà d’activistes, organitzacions i entitats relacionades amb la lluita pel medi ambient i els drets humans. La jornada arrencarà amb una ponència inicial a càrrec de la Júlia Hosta, activista pel clima i antiga membre de la comissió Reduint Petjada. A mig matí hi haurà espai per a dos tallers simultanis; un sobre pensament crític a través del teatre, a càrrec de El Cabdell, i un altre per explorar a través del fotoreportatge com l’escalfament global afecta els drets humans, a càrrec de RuidoPhoto. Finalment, després d’un dinar de carmanyola, a la tarda seguirem un taller participatiu i la cloenda de les jornades. 

Les jornades se celebraran a Can Crehuet, al barri d’Horta de Barcelona, de 10h a 17h. Tota la informació actualitzada la podreu trobar a l’apartat del web de les Jornades Ambientals, on també hi ha recollides les edicions anteriors d’aquestes jornades.

JOrnades Ambientals ecoansietat