Benvolguts esplais, obim aquesta pàgina, on anirem actualitzant tota la informació que rebem en relació a la situació actual de les mesures de contenció del COVID-19 i la seva afectació sobre l’activitat dels esplais i d’Esplac.

Com us hem informat aquest matí, avui (12 de març de 2020) hem assistit a una reunió amb la Generalitat de Catalunya en què ens han informat de les mesures que es prendran en relació a la contenció del COVID-19 i la seva afectació sobre l’activitat dels esplais i d’Esplac. La informació que ens han donat amplia i concreta la que ja han fet pública aquest matí. És per això que tot seguit us detallem les accions previstes i les recomanacions que fem des d’Esplac:

Pel que fa als esplais:

  1. Ens han informat que aquesta tarda o demà es publicarà una ordre per la qual es posposa tota l’activitat dels esplais des d’avui i fins al dia 30. Per tant no es podrà fer activitat ordinària d’esplai ni excursions durant els propers tres caps de setmana.
  2. Ens ha comunicat que aquesta ordre pot ser prorrogable i que és probable que acabi tenint afectació sobre les activitats de primavera. En aquest sentit, hem demanat que es concreti tan aviat com sigui possible aquesta mesura. Des d’Esplac us recomanem que, sense deixar de preparar les activitats, posposeu totes les accions que puguin suposar un cost irreversible en cas que les activitats no es puguin fer. Aquestes accions poden incloure compres d’alguns materials o reserves de serveis.
  3. Per a la realització de reunions de l’esplai us recordem que la Generalitat ha marcat que només es pot ocupar un terç de l’aforament dels espais. Us animem a seguir aquesta indicació posposant totes aquelles reunions no imprescindibles i realitzant les trobades que siguin possibles a través de mitjans telemàtics.
  4. Si heu hagut de cancel·lar alguna activitat per la qual s’hagués fet una reserva o pagat una bestreta, la Generalitat ens ha dit que està consultant si es pot recuperar o no. Tan bon punt ho sapiguem us facilitarem la informació.

Pel que fa als sectors:

  1. Seguint les recomanacions i indicacions, queden anul·lades les activitats de monis i infants que hi hagués programades dins del període que va d’avui al 30 de març. Igual que en el cas de les activitats de l’esplai, aquesta mesura es pot allargar en funció de la informació que se’ns faci arribar des de les administracions. Els EGS us informaran sobre com es decideix si aquestes s’anul·len o es posposen i, en cas que es posposin, en quines dates tindran lloc.
  2. Pel que fa a la resta de reunions del sector, els EGS us informaran sobre la gestió que es fa. Tot i això, les directrius generals són les mateixes que les que s’haurien d’aplicar a reunions de l’esplai: posposar-se o fer-se telemàticament, si es pot, o bé realitzar-se en espais on només s’ocupi un terç de l’aforament.

Pel que fa a la resta d’activitat d’Esplac:

  1. Les diverses reunions programades s’han de tractar segons les indicacions ja esmentades: posposar-se o fer-se telemàticament, si es pot, o bé realitzar-se en espais on només s’ocupi un terç de l’aforament.
  2. La resta d’activitats, com l’Escola d’Esplac, queden posposades i tan aviat com sigui possible s’informarà de la nova data de realització.

Les oficines d’Esplac segueixen obertes i ens podeu contactar en horari d’oficina al 93 302 61 03, al correu electrònic esplac@esplac.cat, o comunicant-vos amb la vostra Coordinadora de Projectes de Sector. Si necessiteu ajuda o teniu qualsevol dubte us animem a contactar-nos. Les diverses preguntes que pugueu tenir les farem arribar a l’administració.

Si teniu preguntes sobre el virus: què és i quines mesures de protecció heu de prendre, us recomanem consultar la pàgina habilitada per la Generalitat: canalsalut.gencat.cat. A més, us animem a actuar de manera responsable, facilitant informació contrastada als vostres infants i joves i evitant la propagació de rumors i notícies falses!

Per últim, volem engrescar-vos a trobar maneres alternatives de fer esplai, creant jocs en què els infants puguin participar de manera virtual, fer cinefòrums des de casa o qualsevol altra dinàmica que se us pugui acudir! En aquesta notícia us proposem quatre maneres imaginatives de seguir fent esplai tot i els impediments!

Moltes gràcies per la col·laboració i recordeu que som #MonisImparables!   

  

Última actualització de la pàgina: dijous, 12 de març a les 19 h.