Us deixem un recull de dinàmiques per no paralitzar l’activitat de l’esplai tot i la prohibició de reunir-vos de manera presencial.

Com us hem informat aquest matí, la Generalitat de Catalunya ha publicat una ordre per la qual es posposa tota l’activitat dels esplais des d’avui i fins al dia 30. Per tant, no es podrà fer activitat ordinària d’esplai ni excursions durant els propers tres caps de setmana.

No obstant, des d’Esplac us animem molt fort a no paralitzar la vostra activitat educativa, tot i la dificultat que suposa no poder-vos reunir de forma presencial. És per això que us proposem diverses alternatives per, en cas de disposar dels mitjans tècnics necessaris, no haver de quedar-vos el dissabte de braços creuats! 

1 – Inventeu-vos un Escape Room digital en el que els infants o joves hagin de descobrir de manera individual o conjunta (a través de trucades de telèfon, del whatsapp o via Skype) la resposta correcta. Com? A través de diversos documents PDF encriptats. Simplement heu de posar una contrassenya al PDF. D’aquesta manera, per obrir el document, els infants hauran de trobar la clau resolent un exercici, fent una cerca a internet, etc. Un cop obert el document, aquest mostrarà una nova pista per poder obrir el següent PDF encriptat.

2 – Realitzeu jocs per videoconferència (a través d’aplicacions o pàgines web tan conegudes com Skype o Zoom). Un exemple de jocs que encaixen perfectament amb aquesta connexió virtual podria ser:

  • El diccionari. Es tracta d’una espècie de Díxit, via Skype. És ideal per treballar la imaginació! Cada ronda una jugadora busca una paraula molt estranya al diccionari, i demana a la resta de jugadores que inventin la definició d’aquesta paraual. Totes envien, per missatge privat, la seva definició a la jugadora que ha triat la paraula inicial. Ella les llegeix totes, juntament amb la definició real. La resta de jugadores hauran d’endevinar quina és la definició del diccionari, i rebran punts si l’encerten o si la descripció que elles han inventat és escollida per altres. 
  • El joc de les pel·lícules. De ben segur que el coneixeu. Un cop totes les participants us trobeu en línia, dividiu el grup en equips. Un els equips enviarà un missatge amb el nom de la pel·lícula a un jugador de l’equip contrari. Aquest jugador actuarà perquè les seves companyes endevinin la pel·lícula que està interpretant. 
  • La psicòloga. Durant una ronda, una jugadora es converteix en psicòloga, i la resta acordaran una peculiaritat que compartiran entre sí. La psicòloga haurà de descobrir quin és el tret comú fent preguntes a la resta de companyes.

3- No teniu possibilitat de veure-us les unes a les altres a través d’una càmera? No hi ha cap problema! Què tal si feu un cinefòrum? Les monitores podeu escollir una pel·lícula, cercar-la en línia, i compartir l’enllaç amb tot el grup d’infants o joves. Cadascú la mirarà de forma simultània a casa seva i, al finalitzar (o en els moments que les monitores considereu important), fareu un debat (ben dinamitzat) a través del Whatsapp.

4 – I si comenceu a preparar la diada de Sant Jordi? Aprofiteu les dinàmiques que us va compartir el grup de treball de la revista Som Esplai aquesta última setmana per realitzar textos en grup i de forma divertida! I després podeu presentar-los al concurs! Escriure relats que després presentaran a un concurs on participen tota la resta d’infants d’Esplac, de ben segur que serà motivador pel vostre grup! Aquí teniu l’enllaç a les bases del concurs, i aquí a les dinàmiques, que podeu fer perfectament a distància! 

El vostre esplai teniu alguna altra idea? Compartiu-la amb nosaltres enviant un correu a comunicacio@esplac.cat  o un missatge privat a l’IG  de l’associació. Publicarem la vostra proposta per animar a la resta d’esplais a no paralitzar la seva activitat amb els infants! 

Molta força i recordeu que…som #MonisImparables