El passat dijous 23 de març vam generar un espai per compartir experiències, inquietuds i necessitats respecte a la prevenció, detecció i abordatge de l’abús sexual infantil (ASI).

Aquesta trobada va reunir a la seu d’Esplac 8 monitores i monitors de 4 esplais diferents i les membres de l’àrea de prevenció, detecció i abordatge de l’ASI d’Esplac. En un primer espai, a través d’algunes preguntes vam debatre sobre les necessitats dels esplais en matèria d’ASI, com ara les accions preventives i la formació. Tot seguit, vam destinar una segona part a formular algunes preguntes per adaptar el protocol de prevenció de la Generalitat a la realitat dels esplais.

També vam parlar sobre quin paper ha de tenir la Delegada de Protecció de l’entitat en la gestió dels casos i quins circuits de comunicació poden ser més útils i eficients, entre altres temes. 

La trobada va ser molt profitosa i un bon tret de sortida per començar a treballar en l’adaptació del protocol. Gràcies a totes les monitores que vau venir! Recordeu que la segona serà en el marc de la Monifesta’t, on continuarem aprofundint en totes aquestes temàtiques.