Aquesta tardor tornen les Jornades Ambientals i les Jornades de Lleure i Feminismes i, a més, estrenem un nou format amb les Tardes de Lleure i Antiracisme. No perdis l’oportunitat de participar-hi!

Durant el mes d’octubre molts esplais repreneu les activitats. La tardor, així, és el moment d’arrencar amb ganes! Un moment ideal per a formar-se, aprofundint en temes que ens interessen com a monis i abordant inquietuds pedagògiques compartides. La proposta formativa d’aquest any ve carregada de novetats; així que pareu atenció i agafeu l’agenda.

El diumenge 22 d’octubre arriba la desena edició de les Jornades Ambientals, aquest cop per parlar sobre com combatem l’ecoansietat. Com ens sentim en relació amb l’emergència climàtica? Estem generant espais col·lectius per parlar-ne? L’ecoansietat és un mal creixent en el temps del negacionisme del canvi climàtic; un moment en què les diferents afectacions climàtiques, socials i econòmiques ja tenen afectacions sobre el nostre dia. És en aquest context que proposem unes jornades on abordar com ens afecta aquesta ansietat a les persones joves, posant també la mirada a la realitat i les pràctiques dels esplais.

Per altra banda, els dies 24, 25 i 26 d’octubre arriba la primera edició de les Tardes de Lleure i Antiracisme. Aquesta proposta pretén generar diferents espais de reflexió sobre com educar des d’una perspectiva antiracista i decolonial. Per fer-ho, s’organitzaran tres tallers en els quals treballarem des de diferents disciplines sobre temes tan candents com les pedagogies decolonials, la comunicació antiracista o el privilegi blanc, entre d’altres.

Per últim, el diumenge 5 de novembre és el torn de les ja esperades Jornades de Lleure i Feminismes, que aquest any celebren la seva tretzena edició. Seguint el fil de l’any passat, la voluntat d’aquest espai és anar més enllà de la teoria i dels discursos per formar-nos i reflexionar sobre com portem a la pràctica el feminisme interseccional. Per fer-ho, ens centrarem en la realitat dels esplais, els agrupaments i altres entitats juvenils i posarem el focus en com treballem temes com el feminisme antiracista, la salut mental, els TCA i el plaer i el desig amb infants i joves.

Ben aviat podreu conèixer el programa de les diferents jornades i la informació actualitzada a les pàgines del web d’Esplac, així com el lloc concret de Barcelona on se celebrarà cadascuna. Així que estigueu atentes i atents! A més, el dia 27 de setembre s’obriran totes les inscripcions; si no voleu quedar-vos sense plaça, ja podeu anotar la data al calendari.