Estem buscant un esplai per fer la prova pilot del Joc d’autodiagnosi del relleu! Us animeu?

El projecte Relleu va néixer el curs 2021-22 amb l’objectiu de reforçar els cicles de relleu dels esplais, que s’havien vist estroncats durant la pandèmia, i alhora donar eines i recursos per facilitar als esplais el procés d’entrada de noves monis. La trajectòria de monis als esplais cada cop és més curt i per això volem que els processos de relleu garanteixin un bon funcionament de l’esplai, amb la transmissió de coneixements i habilitats necessàries. Alhora, però, volem que aquests processos també siguin curosos amb les forces i energia de les persones que en formen part. 

Aquest ha estat el segon curs del projecte, i des del Grup de Treball, format per monitores de l’Esplai Safa i dirigents i tècniques d’Esplac s’ha elaborat un recurs per tal que les assemblees dels esplais puguin detectar l’estat del relleu d’una forma lúdica i divertida.

El recurs en qüestió es tracta d’un joc de taula cooperatiu en què les monis han de col·laborar per tal d’aconseguir quatre trofeus imprescindibles per a qualsevol esplai. El joc és una adaptació lliure d’un joc ja existent: “L’Illa Prohibida”; que hem modificat per tal que les condicions de la partida reflecteixin la realitat de cada esplai. Per exemple, el joc té diversos personatges amb habilitats diferents, però cada personatge té uns requisits per a poder ser utilitzat. A més a més, el joc també compta, entre d’altres, amb cartes de bona i mala sort. Així, l’atzar també tindrà un paper important, que es podrà superar en funció de l’estat en què es trobi l’assemblea i el seu nivell de col·laboració!

Actualment, tenim el joc en fase beta i tenim moltes ganes de provar-lo! És per això que busquem un o dos esplais que vulguin fer prova pilot. Això els permetrà obtenir una autodiagnosi del seu estat del relleu i al grup de treball ens anirà molt bé per avaluar el funcionament d’aquest nou recurs.

T’interessaria que el teu esplai fos dels primers a jugar en aquest nou joc? Doncs escriu a maresme@esplac.cat, al 722 67 21 66 o contacta amb la teva CPS.

A més a més, us recordem que a la pàgina web del projecte hi podeu trobar una infografia interactiva amb els diferents recursos d’Esplac sobre el relleu, doneu-hi un cop d’ull!