El dissabte 21 de novembre, sis sectors gegogràfics d’Esplais Catalans fan activitats en motiu de la Diada Universal dels drets dels Infants sota el lema “Tenim veu i #tenimdrets!”

A l’esplai, els drets dels infants es treballen cada dia! Aquestés el missatge que volen traslladar la gran part d’esplais d’Esplais Catalans el proper dissabte. Infants, monitores i monitors surten al carrer a reivindicar els drets dels infants mitjançant activitats, jocs, tallers i animacions en què els nens i nenes tindran el protagonisme. Els esplais de sis sectors geogràfics organitzaran a diferents localitats aquests actes per celebrar la Diada Universal dels Drets dels Infants del 20-N.

Fem un recull de la programació de tots els actes!

BAGES–BERGUEDÀ

Els esplais del sector Bages–Berguedà es reuniran a Sallent. La seva celebració tindrà com a punt fort una animació infantil a càrrec de Jaume Barri. A més, es farà un joc sobre els drets dels infants pel matí!

BAIX LLOBREGAT

Al Baix Llobregat, els esplais celebren la Diada dels Drets dels Infants a Sant Esteve Sesrovires. S’han organitzat diferents tallers per a joves i infants i també hi participirà el grup Ambäukatunàbia!

BARCELONÈS NORD

Els esplais del Barcelonès Nord fan 3 celebracions entre el 20 i el 21 de novembre a la plaça més propera de cada esplai, a Santa Coloma de Gramenet i Badalona, que han estat organitzades conjuntament. Faran activitats, jocs i dinàmiques diverses!

CAMP DE TARRAGONA

Els esplais del Camp de Tarragona preparen una completa jornada per defensar els drets dels infants a Valls en què hi haurà “jocs guais”, un centre d’interès, una gimcana i un acte reivindicatiu, entre d’altres coses!

OSONA–RIPOLLÈS

Infants i monis dels esplais d’Osona–Ripollès es trobaran a Vic per a la celebració del 20-N. Per la tarda, faran un acte reivindicatiu pintant els hashtags #tenimveu i #tenimdrets!

PENEDÈS–GARRAF

Sant Pere de Ribes és el poble escollit pels esplais del Penedès–Garraf per celebrar la Diada dels Drets dels Infants. Durant el dia, els esplais han preparat activitats i jocs diversos i una actuació falconera a la tarda!

Altres esplais del sector VALLÈS, MARESMEBARCELONA també celebraran el proper dissabte 21 de novembre la Diada Universal dels Drets dels Infants en els seus barris, viles i ciutats.

 • Subsector Horta-Guinardó (Sector Barcelona)

Lloc: Parc Central de Nou Barris

Horari: de 17h a 19h

Participen: Esplais Isard Flor de Neu, Xangó i La Guineueta.

Es fara activitats per grups d’edat entre els 3 esplais com tallers, jocs, balls, etc. amb la finalitat de fer reflexionar als infants sobre els seus drets d’una forma vivencial.

 • Esplais i Caus de Sants-Montjuïc

Lloc: Barri de Sants i parc de l’Espanya Industrial

Participen: 10 entitats d’educació en el lleure de sants-Montjuïc, entre ells l’Esplai Turons, Espurna i La Lluna.

Els esplais faran una gimcana pels carrers del barri, diferenciats per edats. Després, es reuniran en una activitat conjunta al parc de l’Espanya Industrial.

Esplais del sector Vallès que celebren la Diada dels Drets dels Infants:

 • Esplai El Botó (Palau Solità i Plegamans)
 • Esplai Guai! (celebració de colònies durant tot el cap de setmana)
 • Esplais Farfalla, Egara, Bonaire, Can Parellada i La Fera (Terrassa)
 • Esplais Pica-Roca i Sarau (Sant Cugat)
 • Esplais Eixam i Ulele (Rubí)
 • Esplai El Piolet (Barberà del Vallès)
 • Esplai Gatzara (Castellbisbal)

Esplais del sector Maresme que celebren la Diada dels Drets dels Infants:

 • Esplai Guaita’l

Lloc i horari: Alella, de 16 a 18:30h

El grup d’infants de 8-10 anys de l’esplai farà una gimcana pel poble on cada prova anirà relacionada amb un dels drets. Al final, faràn una reflexió i la dinàmica dels drets del conills.

 • Esplai La Tribu

Lloc i horari: Mataró, de 16 a 19h

Alguns grups de l’esplai faran una gimcana per a descobrir els drets dels infants.