El passat 22 i 23 d’octubre vam participar en la FESC, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, per parlar sobre educació transformadora i la nostra experiència amb les finances ètiques

La FESC és l’esdeveniment anual de Trobada i exposició de l’Economia Social i Solidària (ESS). Se celebra anualment l’últim cap de setmana d’octubre al recinte fabril de la Fabra I Coats (Barcelona). Reuneix durant un cap de setmana unes 200 expositores en una mostra d’entitats i projectes d’ESS, a més d’un centenar d’activitats. Un espai on reivindicar que és possible fer una economia per la vida, una economia que resolgui les necessitats socials posant les persones i el planeta en el centre. Aquesta fira està impulsada per La XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya) i des d’Esplac vam participar en dues taules rodones durant el passat dissabte 22 d’octubre.

Pel matí, vam compartir una taula d’experiències sobre la banca ètica amb LaCoordi, Escoltes Catalans i el CRAJ. A més, vam poder presentar conjuntament el recurs “Tresoreria Transformadora” sobre les finances ètiques en l’associacionisme juvenil, que es podrà consultar properament a les nostra pàgina web i es farà accessible a esplais i caus.

A la tarda, amb l’Escola Lliure El Sol, L’Esguard, +Educació, Reflexes i Escoltes Catalans, vam debatre sobre com impulsar l’educació transformadora no mercantilitzada. En un format combinat de taula rodona i de grups de debat, es va abordar la innovació i la qualitat pedagògica per una banda i, per l’altra, els reptes de la inclusió i l’equitat educativa. Tot plegat, per reivindicar l’educació en el lleure com un agent educatiu clau.

Podeu consultar tota la informació sobre les ponències i xerrades de la FESC a la seva pàgina web.