L’Esplai d’Avià ens presenta una eina que ens ajudarà no malbaratar aliments en els àpats amb l’esplai

Sempre és complicat encertar les quantitats exactes de menjar en els àpats col·lectius amb l’esplai, ja sigui en excursions, campaments, colònies o rutes, i per això des de l’Esplai d’Avià ens vam enginyar un document Excel en el qual, en funció del nombre de les persones del grup i de les edats, el resultat t’orienta en les quantitats que has de comprar.

Vam crear aquest document prenent com a base la taula de proporcions d’aliments, que indica de manera aproximada la quantitat de menjar per a cada persona en funció de l’edat. A partir d’aquí, vam crear l’Excel, el qual, dient els infants que hi ha de cada franja d’edat (de 3 a 6 anys, de 7 a 12 anys, de 13 a 16 anys, de 16 a 18 anys, i monitors/es i intendents) i els àpats que faràs, et calcula automàticament quants litres o quilograms necessites (o mil·lilitres o grans, depenent de l’opció que s’esculli).

S’ha de dir que es tracta d’una eina orientativa i no exacta, ja que no totes som iguals i, com ja deveu saber, la perfecció no existeix. Tot i això, sempre que hi hagi maneres de no llençar menjar, més val intentar-ho!

Aquí teniu l’Excel sostenible de l’Esplai d’Avià!