Aquest cap de setmana de l’1, 2, 3 d’octubre, algunes participants del Sector Barcelona han marxat a Caldes de Montbui per començar el curs amb el CIM. Hi han participat 7 esplais i 40 joves i premonis.

El CIM (Curs d’Iniciació al Monitoratge) al Sector Barcelona és una activitat consolidada des de fa temps. De forma autogestionada, les monitores i monitors preparen diverses formacions per tal que el grups de joves i premonis dels diferents esplais participants puguin començar la seva etapa de formació com a monitores i monitors. Durant el CIM, es treballen conceptes bàsics i necessaris per a la futura entrada a l’equip de monitores de l’esplai.

Enguany 7 esplais del sector han participat al CIM: l’Esplai SCV El Clot, l’Esplai Kasperle, l’Esplai GMM, l’Esplai Foc Nou, l’Esplai Espurna, l’Esplai Turons i l’Esplai La Lluna. D’aquests diferents esplais, 15 persones s’han encarregat de les formacions i 40 joves i premonis les rebien.

Aquest any s’ha apostat per realitzar el CIM en un terreny d’acampada enlloc d’una casa de colònies, al Pasqualet, a caldes de Montbui. És un terreny adaptat amb cuina, instal·lació elèctrica i aixopluc, fet que ha facilitat la realització de l’activitat.

Durant el cap de setmana s’han realitzat tres formacions i diversos espais de coneixença i cohesió. Les tres formacions que s’han fet han estat “Pedagogia”, on s’ha parlat de temes que generen debat a nivell pedagògic com el càstig o l’ús de xarxes socials; “Què és l’esplai?”, on s’ha explicat la història dels esplais i d’Esplac; i “Organització”, on s’ha treballat l’assemblearisme i l’organització interna. Per acabar de tenir un cap de setmana rodó, el diumenge s’ha fet un dinar conjunt de tancament.

El curs passat el CIM es va fer en format adaptat a Barcelona a causa de les restriccions derivades del coronavirus. Tot i que la valoració va ser molt positiva, el Sector està molt content d’haver pogut reprendre aquesta activitat tal i com es feia abans de la pandèmia: podent marxar el cap de setmana, desconnectant de la ciutat i coneixent les monitores dels diferents esplais del sector per aprendre conjuntament!