Oferim una formació específica per a monitores i monitors dels esplais amb la finalitat d’oferir eines i reflexions al voltant de la protecció de la infància. Serà el 28 d’octubre de 16 a 20h a la seu d’Esplac, amb un cost de 10€ per participant.

Una de les accions del projecte d’Inclusió i Diversitat d’Esplac consisteix en oferir formacions especialitzades en la protecció de la infància i donar resposta a dubtes, necessitats i oferir coneixements entorn la violència i l’abús sexual infantil. Proposem aquesta formació ja que considerem que la protecció a la infància és un dret indiscutible a defensar des de l’esplai i que, en moltes ocasions, els i les monitores no tenim les eines ni el coneixement per afrontar una revelació o una sospita d’abús sexual.

Tal i com la Fundació Vicki Bernadet afirma, «l’abús sexual és un problema social. Els estudis realitzats a Espanya i en altres països de la Unió Europea, EEUU i Canadà, estimen que un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens sofreixen abusos sexuals abans dels 17 anys. L’abús i la violència sexual infantil és una forma activa de maltractament, afectant no només en el moment de l’abús sexual, sinó que els efectes poden continuar tenint un profund impacte en l’edat adulta».

Com a monitores i monitors ens hem d’implicar activament en la protecció, el benestar i les necessitats dels infants. Per això organitzem aquesta formació específica per a monitores i monitors dels esplais amb la finalitat d’oferir eines i reflexions al voltant de la temàtica. Serà el 28 d’octubre de 16 a 20h a la seu d’Esplac (c/avinyó núm. 44), amb un cost de 10€ per participant. Les inscripcions es fan a través de l’EsplacNet, des d’avui fins el 14 d’octubre. Si necessitem més informació, podem escriure a barcelona@esplac.cat

La Fundació Vicki Bernadet té com a fins d’interès general la prevenció de la violència sexual i l’abús sexual infantil, l’ajuda de tot tipus i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies, així com el foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Podem donar-li un cop d’ull a la seva pàgina web,on a més de trobar-hi diversos tipus de formacions hi veurem les activitats de sensibilització i prevenció que ofereixen per a infants i adolescents (i que des de l’esplai, podem demanar!).

Al Banc de Recursos d’Esplac trobarem alguns recursos en préstec per promoure la prevenció i detecció de la violència i l’abús sexual, com el conte de la mateixa Fundació Vicki Bernadet, Les cortines d’aire. També, des d’Esplac, hem editat alguns recursos d’entre els quals hi podem trobar un protocol d’actuació davant el maltractament infantil.

Els podem consultar clicant en aquest enllaç.

Aquí podeu veure el cartell de la formació: