Les monitores i monitors van conviure durant una setmana ordinària al local de l’esplai

Un any més l’assemblea de monitores de l’Esplai GMM dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona hem realitzat la setmana del cigró i volem compartir l’experiència per si algun altre esplai s’anima a fer-ho. La setmana del cigró és una setmana de convivència de les monitores i monitors d’un esplai, en què combinem la rutina diària personal amb activitats col·lectives d’esplai.

Els objectius d’aquesta iniciativa són fomentar la cohesió de l’equip de monitores, treballar el projecte educatiu de l’esplai, preparar els campaments de primavera i formar-nos sobre diverses qüestions. Aquest any va sorgir una comissió encarregada d’organitzar la setmana del cigró. Ho vam planificar tot en funció de l’horari acadèmics i d’activitats de cada monitora, per poder compaginar la nostra rutina (feina i classes) i les reunions, àpats i el temps de descans a la nit.

Vam començar la setmana del cigró el dissabte 3 de març i durant aquells dies vam fer bastantes reunions, formacions, activitats… També vam celebrar juntes el 8 de març i vam fer un sopar amb exmonis i premonis. El dissabte 10 de març vam participar en La Verdinada, un marc d’activitats centrades a treballar el medi ambient, la sostenibilitat i el consum responsable, de què prenem part Lluïsos de Gràcia i altres entitats del barri; i també vam celebrar un sopar amb les famílies i monis d’enguany. Vam tancar la setmana del cigró amb un “domingueo formatiu” que va organitzar el Sector Barcelona d’Esplac als mateixos locals dels Lluïsos de Gràcia.

En general, va ser una setmana d’allò més completa, que recomanem viure d’una manera semblant a tots els esplais!