Reprenem la setena edició de l’Escola d’Esplac el 27 i 28 de febrer de 2021 a Barcelona, aquest cop en línia. Seguim amb política i educació per debatre i treballar aquest cop l’educació en valors: “En quins valors eduquem?”. Inscripcions obertes!

L’edició de l’Escola d’Esplac 2020 no es va poder realitzar a causa de la pandèmia per la COVID-19. És per això que l’edició cancel·lada s’adapta al 2021! Volem debatre i ser conscients del context en el qual ens trobem, on els valors que es preuen són aquells vinculats amb la globalització i la mercantilització de les nostres vides, on predomina la mentalitat individualista en un món molt competitiu. Creiem necessari treballar i educar en aquells valors que volem per a la nostra societat, aquells que creiem que respecten les diferències culturals de la zona, potenciant la cohesió social i el creixement personal de cada una de les persones que en formem part.

Els esplais creem el nostre ideari, però, quin és l’objectiu d’aquest? Hi ha molts dubtes que sorgeixen envers aquest tema. Són coherents les nostres accions i els nostres valors? Moltes vegades ens costa aterrar-ho a la nostra realitat i ens quedem en la pròpia imposició de la puresa que han de tenir els nostres actes a l’esplai.

Si tens ganes de  revisar quins són els valors que treballem a l’esplai i com aquestes es reflecteixen a les nostres pràctiques educatives, inscriu-te a l’Escola d’Esplac 2021 a través de l’Era i no et quedis sense plaça! Volem fer un pas més i posar consciència a la necessitat de passar del món de les idees a la tasca educativa que duem a terme.

En aquesta nova edició hi haurà novetats! Hem modificat una mica el format del cap de setmana, per tal d’aprofundir més en les xerrades i taules rodones i adaptar-ho al màxim a les necessitats de totes les persones participants. Consulta la pàgina de l’Escola d’Esplac i les nostres xarxes socials regularment per conèixer-les totes!

En les edicions passades, l’Escola d’Esplac ha tractat el “Per què eduquem?” i “Com eduquem?”. En l’última edició que es va realitzar (la de 2019), sota el lema “I tu, com eduques?”, més d’un centenar de participants vam reflexionar i debatre sobre el poder i el privilegi adult en l’acompanyament i l’educació d’infants i adolescents. A través de ponències, taules rodones i espais de debat, vam anar compartint opinions i extraient les pròpies conclusions sobre l’adultocentrisme: com es manifesta i de quina manera s’hi pot fer front en les relacions educatives. Enguany, volem seguir amb la línia de política i educació, pel que aquest any ens volem centrar en l’educació en valors; què és l’educació en valors, quins són els valors del nostre esplai i quina és la metodologia que seguim per treballar-los i integrar-los.

Et pots inscriure ja a través de l’Era:

  • 8 € per tot el cap de setmana

Inscripcions fins al 07/02.

Podeu ser fins a 5 monis de cada esplai, la resta quedaran en llista d’espera.

Si no ets moni d’Esplac:

També estan obertes les inscripcions per a sòcies (poden venir tot el cap de setmana) i persones externes (poden assitir a les activitats del dia 28 gratis). Tens tota la informació necessària per inscriure’t a l’apartat d’inscripcions de la pàgina de l’Escola d’Esplac.

 

Nota: la participació en totes les sessions formatives de l’Escola d’Esplac, convalida 12 hores associatives dels cursos d’Èxit del programa Marta Mata de l’Escola Lliure El Sol.