“Per la defensa dels drets dels infants” és un manual dirigit a educadores i educadors. Hi trobareu idees, conceptes i recursos pràctics perquè pugueu acompanyar els infants i joves dels vostres esplais a fer campanyes d’incidència i projectes per defensar els seus drets.

Kids Got Rights! va ser un projecte de dos anys de durada en què infants de diferents països van treballar la defensa dels seus drets. Amb l’objectiu d’exportar els coneixements adquirits i arribar a més esplais, s’han creat dues publicacions útils i molt interessants per a monis i infants. Per una banda, tenim la guia amb recursos d’educació no-formal que els infants poden fer servir per educar a d’altres sobre els drets de la infància. Per altra banda, s’ha creat el manual per educadores i educadors que aquí us presentem. Aquest recurs té per objectiu ajudar-vos a acompanyar els infants que reclamen que els seus drets siguin respectats! A què espereu per a consultar-lo?

CONSULTA O DESCARREGA’L AQUÍ

El manual introdueix breument els drets de la infància i més específicament el dret a la participació, aprofundint en la seva importància. Seguidament, se centra en com els infants poden defensar dels seus drets i dona eines per a donar-los suport. El recurs us guia pas a pas per a desenvolupar una visió, planificació, acció i avaluació, donant consells per seguir aquests passos amb grups d’infants de totes les edats. Podeu llegir el manual d’inici a final per fer-vos-en una idea, o buscar directament consells i eines per qüestions específiques que tingueu. Això ja depèn de les vostres necessitats!

Sobre Kids Got Rights!

El projecte Kids Got Rights! el va implementar el Moviment Internacional dels Falcons Educació Internacional Socialista (IFM-SEI, segons les seves sigles en anglès) juntament amb les seves organitzacions membres Nuoret Kotkat, Arciragazzi, Esplais Catalans, Österreichische Kindefreunde, Slovenian Falcons, Woodcraft Folk and DUI-LEG og VIRKE gràcies a una subvenció del programa de Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors de la Unió Europea 2021-22.

Amb el projecte Kids Got Rights!, volíem que els infants siguin capaços d’alçar la veu i tenir poder propi per decidir. Els infants haurien de tenir el dret de ser escoltats, d’organitzar-se i formar part de grups, d’accedir a la informació i que se’ls prengui seriosament quan s’han de prendre decisions que afecten el seu dia a dia. I quan els seus drets no són respectats, haurien de tenir el poder de queixar-se i de guanyar-se el respecte que, per dret, mereixen.