Els esplais d’Esplac ja hem començat les activitats d’estiu!

Amb la nit més curta de l’any arriba l’estiu i, amb ell, les nombroses activitats que fem els esplais per posar la cirereta a un final de curs ple d’experiències inoblidables.
Els esplais Peti Ki peti, Agrupa, Guspira, Ara Mateix, Asdivi, Puigcastellar, Papu-Tisores, El Pas, Egara, La Fera i la Grapadora ja hem posat els motors en marxa amb els campaments, les colònies i les rutes d’estiu!

Ens il·lusiona molt saber que, any rere any, els esplais seguim apostant per les activitats d’estiu, tant pel seu gran potencial educatiu com per la felicitat que desperta en tots els infants, monitores i monitors durant aquests dies.

Per tots els esplais que apostem per fer activitats d’estiu, aquest es converteix en un dels moments més importants de l’any. La tasca educativa que fem durant el curs és imprescindible per oferir als infants un espai de «recolliment i acompanyament», on trobar-se un dia a la setmana i compartir experiències que els resulten properes i significatives, al costat d’un grup de persones que els fan costat. Les activitats d’estiu, però, afegeixen a l’activitat setmanal de l’esplai un plus d’intensitat. La convivència en un mateix espai durant uns dies fa que totes les relacions s’intensifiquin i que coneguem dimensions de les persones que, fins llavors, ens eren desconegudes.

Si a l’esplai sovint ens sentim com a casa, les colònies, campaments i rutes són casa. Sentim que ens hi podem deixar anar durant dies, traient el millor de nosaltres, amb la confiança i el recolzament de la resta de la comunitat amb la que compartim l’activitat. Les colònies, campament i rutes són màgia, perquè les preparem i gaudim amb tota la il·lusió del món!

Enguany, 59 esplais d’Esplac realitzaran un total de 143 activitats d’estiu, de les quals 39 són colònies, 63 campaments, 40 rutes i 2 camps de treball.
A més, els esplais també fan activitats internacionals: 4 rutes, 2 intercanvis i un campament.

Per donar suport pedagògic, organitzatiu i burocràtic a la preparació de les activitats d’estiu, des d’Esplac hem fet ja 20 visites prèvies als esplais. Si algun esplai necessita alguna mena de suport abans de marxar, que no dubti en posar-se en contacte amb la Coordinadora de projectes de sector per comunicar-li.

Per a poder gaudir d’unes activitats d’estiu segures, recordeu seguir els protocols de seguretat i normatives oficials. En qualsevol cas, us recordem el telèfon de contacte i d’emergències d’Esplac: 667263132.

Feliços campaments, colònies i rutes, esplais!

I recordeu utilitzar el hashtag #esplaisfemlestiu quan publiqueu a les xarxes!