L’Equip Gestor de Protocol d’Esplac ha elaborat un Protocol contra agressions discriminatòries per fer de la Monifesta’t 2023 un espai segur

Volem que les activitats d’Esplais Catalans siguin un espai segur on totes les persones que hi participen puguin sentir-se còmodes. És per això que mostrem la nostra ferma voluntat d’acabar amb qualsevol tipus d’agressió i/o actitud discriminatòria, sent conscients que una agressió succeeix quan una persona se sent agredida. Treballar la prevenció de violències és essencial per tal d’erradicar-les i per aquest motiu des d’Esplac realitzem diferents accions preventives en el dia a dia de l’associació. 

Seguint aquesta convicció, durant la celebració de la Monifesta’t 2023 s’han programat diverses accions de caire preventiu: cartelleria, falques, tríptics i recursos de difusió. També, comptarem amb un Punt Lila físic durant totes les activitats nocturnes i un telèfon gestionat per l’Equip Gestor de Protocol on poder trucar durant la resta d’activitats en cas que algú ho necessiti. 

A més, s’està vetllant per tal que totes les persones implicades en la organització de la Monifesta’t, internes o externes, coneguin com actuar davant de qualsevol agressió. 

A banda, sent conscients que les violències són estructurals i una realitat també dins dels esplais i entitats de lleure, des de l’Equip Gestor de Protocol s’ha creat un Protocol específic per tal d’abordar les situacions que es puguin ocasionar. La Monifesta’t és una de les activitats més grans d’Esplac, on ens trobem totes les monitores i monitors de l’associació i és necessari comptar amb línies d’actuació ben definides per tal de poder actuar davant qualsevol agressió.  

Aquí podeu trobar el Protocol General d’activitats de la Monifesta’t, basat en el Protocol Contra Agressions Discriminatòries d’Esplais Catalans. Al final del Protocol també trobareu una infografia d’actuació en cas d’una agressió. 

Des de l’Equip Gestor de Protocol us demanem que per qualsevol suggeriment, dubte o proposta, ens escriviu a protocol@esplac.cat. Si voleu formar part de les tasques derivades del Protocol (fer torn de Punt Lila, penjar cartells…) també ens podeu escriure: necessitem gent! Entre totes farem de la Monifesta’t un espai segur. 

Si durant la Monifesta’t necessites comunicar una agressió que hagis vist o patit i no hi ha un Punt Lila habilitat, podeu contactar amb les membres de l’Equip Gestor de Protocol trucant al 664 05 87 39.