La propera Esplaiada, la trobada general de tots els esplais d’Esplac, se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig de 2022 i reunirà infants, joves, monitors i monitores d’arreu de Catalunya.

L’Esplaiada és la trobada general de tots els esplais d’Esplac que inclou infants, joves, monitores i monitors. És un espai per escoltar i fer sentir la veu d’infants i joves sobre temes del seu interès, a través d’assemblees, jocs i activitats. Es duu a terme generalment cada tres anys.

L’última edició es va realitzar a Martorell els dies 11, 12 i 13 de maig de 2018. En aquesta trobada, es va reivindicar una societat més inclusiva i uns esplais que siguin representatius de la diversitat que ens envolta. És per això que el lema de l’Esplaiada 2018 era “Obrim els ulls, obrim les portes!”

L’Esplaiada 2022 se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig del 2022.

Quin serà el tema de l’Esplaiada 2022?

Ara és el moment de votar el tema de l’Esplaiada i, per defugir de la perspectiva adultcentrista, és important que aquesta votació la feu amb els propis infants i joves, així seran elles i ells qui decideixin el tema definitiu. També podeu fer propostes de lemes per a la mateixa edició!

Teniu, doncs, un vot per a cada grup d’infants de l’esplai, i podeu votar fins el dia 31 de maig a través del següent formulari. Els temes a votar estan extrets de les activitats que vau fer alguns esplais del Dossier d’activitats per a l’anàlisi de la realitat dels infants i joves.

El procés participatiu que estem seguint en aquest moment és el següent, i el Grup de Treball d’Infància i Esplaiada està treballant per dissenyar el procés participatiu de setembre a maig. Si vols formar part del Grup de Treball, pots escriure un correu a organitzacio@esplac.cat o bé dir-ho a la coordinadora de projectes del teu sector.