El Manual de Bones Pràctiques d’Esplais Catalans que ha elaborat la Comissió Reduint Petjada vol ser una eina aterrada, pràctica i útil per posar la lluita contra la crisi ecosocial al centre de la nostra pràctica educativa.

Aquest curs 2022-2023, des de Reduint Petjada ens hem proposat aterrar la Carta de Gestió Responsable de Recursos, i el Manual de Bones Pràctiques és fruit d’aquesta voluntat. Hi trobareu tant recursos que tenim al nostre abast com consells per incorporar el decreixement a la nostra pràctica quotidiana, així com diverses entitats de l’Economia Social i Solidària que poden cobrir múltiples necessitats que tingueu com a esplai. 

Alguns dels exemples que trobareu són utilitzar el Mapa d’abastiment agroecològic de Pam a Pam, reciclar menjar, fer rutes en bicicleta, promoure els terrenys d’acampada en lloc de les cases de colònies, passar-nos a les eines lliures, fer el canvi a la banca ètica, fer mercats d’intercanvi, visitar horts alliberats… i molts més!

El podeu consultar AQUÍ!

Per a qualsevol suggeriment, proposta de millora o idea de canvi del Manual, podeu enviar-nos un correu a reduintpetjada@esplac.cat.

Manual Bones Pràctiques