Els i les joves de Camp de Tarragona ens relaten la Trobada de Joves Intersectorial de tres sectors geogràfics d’Esplac –Camp de Tarragona, Baix Llobregat i Penedès, Garraf i Anoia– que va tenir lloc el 25 i 26 de març a Vila-seca

Havia arribat el dia. El teníem marcat a l’agenda i ens semblava molt llunyà i com qui no vol la cosa ja hi érem. Vam començar el cap de setmana amb els jocs de coneixença, organitzats pels esplais del sector Camp de Tarragona. Ens van servir per trencar el gel i començar a parlar amb gent d’altres esplais. Després vam fer una descoberta de Vila-seca, que consistia en una barreja del joc de la bandera i el joc de les pinces. En acabar vam poder gaudir del temps lliure fins a les 14h, quan vam anar a la plaça de la Riera a dinar. Ens vam asseure en una gran rotllana tots junts i vam cantar abans de començar a menjar. A les 15:30h vam tenir mitja horeta de temps lliure per acabar de recollir i tot seguit va començar el joc d’activació! Vam jugar a “carrers i avingudes” que ens va servir per poder posar-nos en marxa abans de començar amb les formacions. Tot seguit van arribar les formacions, ens vam dividir en dos grups, Joves 1 i Joves 2, vam tenir l’oportunitat de poder escollir-ne dues entre diverses opcions, entre elles: sexualitat, educació emocional, internet, Treball amb persones amb diversitat funcional o amb risc social… Entre cada formació vam fer un petit descans per berenar i també per poder assimilar tanta informació interessant i poder-la compartir amb la resta de joves. Després de les dues formacions, vam tornar a la plaça per sopar tots junts.

I va arribar la nit. Els i les joves teníem l’oportunitat de poder escollir entre tres racons basats en l’essència de l’esplai però, alhora, diferents, per tal de complaure els gustos de tots i totes. L’anomenat guitarreo, on els i les joves van gaudir cantant cançons escollides per ells i elles mateixes al ritme de les guitarres, on les més atrevides van poder tocar alguns acords. El Cinefòrum, on es van passar diferents curtmetratges per tal d’establir petits debats sobre alguns temes del moment. Per últim, un racó de jocs random que va servir per anar a dormir amb la sensació d’haver estat jugant tot el dia.

A la mitjanit va ser l’hora de dividir-se en els dos espais que teníem per passar la nit: el local de l’Esplai l’Esclop i el Punt d’Informació Juvenil de Vila-seca. Van ser els últims moments del dia per comentar la trobada i descansar per agafar amb forces un nou dia ple d’activitats.

A les vuit ja estàvem en peu per treure’ns les lleganyes i recollir totes les coses. Després de tota la nit dormint no negarem que va costar una miqueta aixecar-se, però a les deu ja estàvem totes preparades per esmorzar amb els nostres entrepans a les mans.

El Complex Educatiu ens esperava per dinamitzar el final de la trobada. Una nova ocasió per decidir que en seria del nostre matí. Entre ells, un taller de teatre que va servir per treure les vergonyes (que ens quedaven) per tal de millorar les nostres arts escèniques i ser més expressius i expressives. Un taller de circ, on podíem treballar l’equilibri i la coordinació amb teles, dapos, malabars… I un joc de taula en què participava tot el nostre cos.

Un crit ens va avisar que ja teníem els plats a taula, més ben dit, els plats a la gespa. Una molt bona paella i l’última vegada en què cantaríem la cançó de dinar all together. I és que el temps se’ns va passar volant, ja quedava poc per marxar…

Per acomiadar-nos un últim macrojoc, on vam poder participar totes, un mannequin challenge i una foto de cloenda, una foto que quedarà pel record. Els busos ja esperaven, era el moment de marxar a casa. La 3ª Trobada de Joves Intersectorial ja havia acabat. Sens dubte, ens va servir per conèixer altres maneres de fer d’altres esplais i conèixer nova gent amb qui segur tornarem a coincidir en altres ocasions.