Monifesta’t

La Monifesta’t és la trobada general de monitors i monitores d’Esplac, en què fem formacions, activitats i festa! Es duu a terme generalment cada tres anys i esta organitzada pels mateixos monitors i monitores participants.

La Monifesta’t es planteja com un moment important en la consciència col·lectiva del conjunt de monitors i monitores dels esplais i com un espai on poder aprendre, en el sentit més ampli de la paraula, no només tècniques i coneixements, sinó també saber aprendre de l’experiència del company o companya i contagiar-nos l’alegria que ens ha d’acompanyar per aconseguir l’objectiu de ser una mica més feliços, per poder fer més feliços als altres.

La darrera edició la va acollir la població de Berga els dies 16 i 17 d’abril de 2016 i va girar al voltant del reconeixement al paper de la monitora i monitor voluntari. I aquest any 2019 es durà a terme a la població del Vendrell els dies 29, 30 i 31 de març sota el el lema Perseguim utopies, construïm el món que volem.

Monifesta't 2019

Aquest any 2019 volem dur a terme de nou la Monifesta’t, la trobada de monitors i monitores voluntàries d’Esplais Catalans. Un cap de setmana ple d’activitats, formacions i on més de 800 persones entre joves, monitors i monitores i organitzadors/es reivindiquem l’important tasca educativa dels esplais.

En aquesta ocasió la trobada tindrà lloc al Vendrell el 29, 30 i 31 de març de 2019

Els objectius generals que ens hem marcat per a la trobada són:

  • Intercanviar experiències i coneixements entre les monitores i monitors dels esplais.
  • Reivindicar i visibilitzar la tasca educativa de les monitores i dels esplais.
  • Formar a les monitores i monitors.
  • Generar consciència grupal del conjunt de monitores: trobar-nos amb altres joves que, com nosaltres, destinem el nostre temps lliure a l’educació en el lleure.

Per realitzar la inscripció has de llegir la GUIA D’INSCRIPCIÓ A LA MONIFESTA’T 2019

Accedeix aquí per a conèixer les places disponibles.
Les inscripcions per monitores i sòcies es realitzaran a través de l’usuari de l’Era en dues fases:

  • 1a fase, amb descompte: del 14 al 28 de gener. Preu: 16,25€.
  • 2a fase, sense decompte: del 4 al 25 de febrer. Preu: 18,25€

Les inscripcions no queden confirmades fins que realitzeu el pagament. Per optar al descompte, heu de fer el pagament abans del 28 de gener!
Baixa de les inscripcions: Si et vols donar de baixa has d’enviar-nos un correu electrònic a projectes@esplac.cat abans del 25 de febrer. Sinó se us cobrarà la quota.

Divendres
19:00 – 21:30 h Arribada i inscripcions, instal·lació i sopar.
22 – 01:00 h Acte d’obertura i foc de camp.

Dissabte
9 – 10h Arribada i inscripcions.2
9 – 10h Bon dia i esmorzar
10 – 19:30h Formacions i tallers
Biblioteca humana
Activitats a la plaça

Pots consultar el programa amb totes les activitats de dissabte aquí

20 – 22:30h Temps lliure per sopar
23:00 – 02:00h Concerts

Diumenge
9 a 9:30h Esmorzar.
11:00 – 13:30h Acte unitari
14:00 – 15:30h Dinar conjunt
15:00 – 17h Animació de cloenda

Autoritzacions per menors: l’heu de dur signada el dia de la Monifesta’t!  La podeu descarregar aquí.

Totes les participants ja heu rebut la guia al vostre correu però en aquest enllaç podeu consultar-ne una de genèrica.

Totes les persones que formem part d’Esplais Catalans participem en el disseny, la preparació i el desenvolupament de la Monifesta’t. Però hi ha algunes persones que formaran part d’un equip encarregat de garantir el funcionament general de la trobada: l’equip d’ORGANITZACIÓ.

Si voleu formar part de l’equip d’organització, t’ho passaràs d’allò més bé i la inscripció a la trobada és gratis! Escriu a projectes@esplac.cat.

Tots els monitors i monitores seran responsables del bon funcionament de la trobada amb el seu compromís en l’acompliment d’horaris, el respecte a la normativa dels diferents espais de la trobada, la seva participació activa i, sobretot, la seva motivació!

La Monifesta’t tindrà lloc a diversos espais de la població del Vendrell els dies 29, 30 i 31 de març. Fer la trobada al Penedès, Garraf i Anoia és una manera de donar a conèixer qui som i què fem en aquest sector, per a què se’ns escolti i se’ns reconegui la feina que es fa dia a dia a cada un dels llocs on un esplai desenvolupa la seva activitat.

Afegirem properament un mapa on trobareu els diferents espais en què es desenvoluparà la trobada.

Si has demanat transport a Esplac la propera setmana rebràs un correu amb tota la informació al respecte.

Acamparem durant tot el cap de setmana i, per tant, tu i les teves companyes heu de venir amb tenda i tot el material que calgui per dormir. Et demanem que porteu tendes el màxim de grans possibles i les ompliu al màxim per assegurar que hi hagi espai per tothom. També et recomanem que portis alguna garrafa d’aigua per la nit, estris de neteja i llum.

  • Àpats: els àpats inclosos a la trobada són els esmorzars dels dies que us quedeu a dormir i el dinar de diumge. Cal que dugueu vosaltres plat i coberts!

  • Got: Si no l’has demanat, porta’n un de casa!

Com ha et deuen haver comentat, aquest any no es donaran samarretes sinó que hi haurà un espai perquè cadascú es serigrafiï la seva. Si t’interessa, porta una samarreta del color que vulguis, hi haurà tintes negra i blanca per estampar.

Vols ser voluntària o voluntari del punt lila? entra al grup de whatsapp clicant al següent enllaç: Punt lila Monifesta’t!

Edicions anteriors de la Monifesta't